Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi'nden CHP VE MHP’YE ZİYARET

15 Nisan 2014 14:00, Haberler


Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi'nden CHP VE MHP’YE ZİYARET

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da yer aldığı Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi heyeti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi 14 Nisan 2014 tarihinde parti genel merkezlerinde ziyaret etti. Ziyarete, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler katıldı.

 

MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye Ziyaret

 

Heyet ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi MHP Genel Merkezinde ziyaret etti. Basına kapalı olarak yaklaşık 25 dakika süren kabulün ardından Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, Komitede yer alan başkanların yaklaşık 70 milyonunu temsil ettiğini belirterek, görüşmede siyasetin dilinin yumuşaması ve ekonomiye odaklanılması gibi taleplerini dile getirdiklerini söyledi.

 

Yerel seçimlerin geride kaldığını artık her şeyin iş, aş ve memleket meselesi olduğunu ifade eden Palandöken, “Ziyaretimiz özetle: ülkedeki birliğin, dirliğin ve samimiyetin devamıyla ilgili. Üslubun yumuşatılması ve gündemin tekrar ekonomiye odaklanması, Avrupa sürecinin hızlandırılması ve yeni anayasa çalışmalarının devamı ve ülkenin bir an önce bu seçim sürecinden, stresinden kurtulmasıyla ilgili” dedi.

 

Palandöken, Meclis'te grubu bulunan partileri ziyaretlerinin ardından Komite olarak bir sonuç bildirgesi hazırlayacaklarını sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Ziyaret

 

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Heyeti daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezinde ziyaret etti. Basına kapalı yapılan kabulün ardından Palandöken, görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Seçimlerin sona erdiğini, bundan sonra ülkede karşılıklı anlayış ve diyaloğa dayalı daha uzlaşmacı bir dil kullanılmasını talep ettiklerini belirten Palandöken, şöyle konuştu:

 

“Bundan sonraki süreç çok önemli. Bir taraftan AB süreci, bir taraftan Türkiye'nin kendi iç meseleleri, bir taraftan da ekonominin güçlendirilerek devam etmesi. Neredeyse 76 milyonu kapsayan Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları bir arada. Birbirimizle menfaatlerimiz çatışsa da ülkenin ve toplumun menfaatlerin korunması için ortak dili kullanıyoruz. Ne diyoruz, daha çok diyalog diyoruz, ülkeyi ekonomik alanda taşıyacak söylemlerin getirilmesini talep ediyoruz.”

 

Yerel seçimlere halkın katılımının en üst seviyede olduğunu, artık hakkın tecelli ettiğini ifade eden Palandöken, bundan sonraki sürecin ekonomi odaklı olması gerektiğini söyledi. Palandöken, AB uyum sürecine de ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.

 

BDP ziyaretinin ardından siyasi partilerle görüşmeleri tamamlamış olacaklarını belirten Palandöken, daha sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceklerini aktardı. Palandöken, “Önümüzde yoğun bir gündem var. Cumhurbaşkanlığı seçimi, akabinde tekrar genel seçimler. Bu süreçte ortamı yumuşatıcı ve ülkenin dirliği, birliği, bir arada, güven duygusu içinde bu sürecin tamamlanmasını arzu ediyoruz. Bu ülke bizim. Hepimiz bu ülkede birliğin, dirliğin var olması için bir aradayız” dedi.

 

Palandöken, görüşmelerin ardından bir bildiri hazırlayacaklarını ve bunu vatandaşlarla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Nisan 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu