HAK-İŞ 1 MAYIS HAZIRLIK KOMİTESİ TOPLANDI

10 Nisan 2014 14:00, Haberler


HAK-İŞ 1 MAYIS HAZIRLIK KOMİTESİ TOPLANDI

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu kararıyla 1 Mayıs hazırlıklarını yürütmek üzere bir teknik komite oluşturuldu. Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin ve Mustafa Toruntay ile Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız’ın başkanlığında sendikalarımızın yönetici ve uzmanlarının katılımıyla oluşturulan HAK-İŞ 1 Mayıs Hazırlık Komitesi, ilk toplantısını 9 Nisan 2014 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirdi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan da 1 Mayıs Hazırlık Komitesi toplantısının açılışına katılarak bir konuşma yaptı. Arslan, HAK-İŞ’in 1 Mayıs’ı geniş katılımla coşkulu, heyecanlı sorunların tartışıldığı ve HAK-İŞ Konfederasyonu’na yakışır şekilde kutlamayı amaçladığını söyledi. Arslan, “Geçen yıl Karabük’te gerçekleştirdiğimiz 1 Mayıs etkinliklerini bu sene Kayseri’de başarılı bir biçimde daha da geliştirerek yüzümüzün akıyla çıkmamız gerekiyor” dedi.

 

1 Mayıs’ın birlik mücadele dayanışma günü olarak sorunların, itirazların, taleplerin kamuoyuna yüksek sesle duyurulduğu, eleştirilerin yapıldığı bir gün olduğunu vurgulayan Arslan, HAK-İŞ’in bu yıl 1 Mayıs kutlamalarını Kayseri’de gerçekleştirmeyi planladığını belirterek, “Biz 1 Mayıs’ın Kayseri’de yapılmasını bilerek tartışarak belirledik. Hak-İş’in 4-5 sendikasının bölgede önemli bir üye sayısına sahip olması, sanayi açısından gelişmekte olan bir bölge olması, İç Anadolu’da olması ve çevre illerden ulaşımın rahat sağlanabilmesi gibi nedenlerle Kayseri 1 Mayıs’ı hak ediyor ” dedi.

 

Kayseri kamuoyunu da 1 Mayısa hazırlamak üzere çalışmalar yapacaklarını belirten Arslan, “1 Mayıstan önceki hafta kayseri de bulunacağız. İş yerlerini ziyaret edip basın toplantısı düzenleyeceğiz. Kayseri’deki STK’larla bir araya geleceğiz. Bütün bu çalışmalarla kayseri kamuoyunu 1 Mayıs’a hazırlayacağız. Hafızalardan kazınmayacak bir, 1 Mayısı bu yıl Kayseri’de kutlayacağız” dedi.

 

Geçen yıllarda gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamaları ayrıntılı olarak değerlendirildiği Komitede, bu yıl gerçekleştirilecek olan 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın görüş ve önerileri alındı. Komite’nin 1 Mayıs’a kadar düzenli olarak gerçekleştireceği toplantılarla HAK-İŞ teşkilatının 1 Mayıs kutlamalarına hazırlanması konusunda stratejilerin belirlenmesi, 1 Mayıs kutlamalarının ana teması, sloganları ve HAK-İŞ görsellerinin planlaması amaçlanıyor.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Nisan 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu