ARSLAN: “MİLLET İRADESİNİ ORTAYA KOYDU”

31 Mart 2014 14:00, Basın


ARSLAN: “MİLLET İRADESİNİ ORTAYA KOYDU”

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, seçim sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Ufak tefek olaylar dışında seçimler barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içinde yapılmış, millet iradesini ortaya koymuştur. Millet iradesi, siyaseti siyaset dışı unsurlarla dizayn etme girişimlerini de boşa çıkarmıştır” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, seçim sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 

                “Türkiye önemli bir seçimi daha başarılı bir şekilde geride bırakmıştır. Seçimler sırasında ufak tefek olaylar dışında herhangi bir sorun yaşanmaması, seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirilmiş olması memnuniyet vericidir. Katılım oranının yüzde 87’ler ile rekor düzeyde gerçekleşmesi ülke ve demokrasi açısından son derece önemlidir. Seçimlere katılım oranının yüksekliği, halkımızın sandığa ve siyasete olan güvenini bir kez daha ortaya koymuştur.

 

Bütün siyasi partiler ve adaylar seçim sürecinde yoğun bir propaganda çalışması yaptı. Kampanya döneminde herkes projelerini ortaya koydu, çok çeşitli vaatlerde bulundu. Halkımız, büyük bir olgunluk içinde sandığa giderek, partilerin ve adayların ortaya koydukları projelerine ve vaatlerine göre son sözü söyledi. Seçim sonuçlarına göre, millet iradesini ortaya koymuştur. Millet iradesi, siyaseti siyaset dışı unsurlarla dizayn etme girişimlerini de boşa çıkarmıştır. Türkiye güçlü demokrasisini bir kez daha ispat etmiştir. Türkiye’nin geleceğini demokratik seçimlerin belirlediği bir kez daha ortaya çıkmıştır. 

 

 Siyasi partiler ve adayların milleti ikna ettikleri ve güven verdikleri ölçüde oy aldıkları anlaşılmaktadır. Seçimlere katılan tüm partiler ve adaylar seçim sonuçlarını doğru okumalı, seçim meydanlarında yaptıkları tartışmaları geride bırakmalı ve daha sorumlu davranmalıdır.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, yerel yönetimleri demokrasinin olmazsa olmazı kabul ediyoruz. İnsanın doğumundan ölümüne kadar her anında yanında bulunan ve hizmet götüren yerel yönetimler, kent bilincinin oluşmasında ve vatandaşlara doğrudan ulaşmada en önemli unsurdur. Seçilen yerel yöneticilerin öncelikle kentin “İNSAN, EMEK VE ÇEVRE” olduğu bilinciyle,  emek ve çevre yoğun bir planlamayla 5 yılı organize etmelerini bekliyoruz.”

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Mart 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu