ANKARA BÜYÜKŞEHİR İŞÇİLERİ “HAK-İŞ” DEDİ

28 Mart 2014 14:00, Haberler


ANKARA BÜYÜKŞEHİR İŞÇİLERİ “HAK-İŞ” DEDİ

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerinde çalışan binlerce emekçi, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş, Öz Taşıma-İş ve Öz-İş sendikalarına üye oldu. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Ankara’da tarihi bir akşam yaşıyoruz. Bugün hem çalışanlar için, hem HAK-İŞ için hem de Türkiye emek hareketi için çok önemli bir günü yaşıyoruz” dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediye şirketleri Buğsaş, Metro, Ankaray, Aşti, Belka, Anfa, Belko, Belpa, Belso, Anket, Belplas, Beltaş, Tobaş, Motropol ve Portaş’ta çalışan binlerce işçinin HAK-İŞ’e bağlı sendikalara üye olmaları dolayısıyla Ankara Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Salonu'nda “HAK-İŞ Büyükşehir İşçileri Buluşması” adı altında 27 Mart 2014 tarihinde muhteşem bir program düzenlendi. “Gücümüz birliğimizdir”, “Örgütleniyoruz Geleceğe Yürüyoruz”, “İlkeli ve Onurlu Sendikal Mücadele” yazılı pankartların asıldığı salondaki binlerce işçi HAK-İŞ marşıyla coştu.

 

HAK-İŞ ile Büyükşehir Emekçilerinin buluşması programına, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Karaderili, OLEYİS Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke, Ankara Büyükşehir şirketlerinin genel müdürleri, Sendikalarımızın Yöneticileri ve şube başkanları ile binlerce işçi katıldı.

 

Arslan: “Hakkınız Bize Emanet”

 

Genel Başkanımız Arslan, salona girişinde binlerce emekçinin alkışlarıyla karşılandı. Arslan, HAK-İŞ ve büyükşehir çalışanlarının buluşmasıyla tarihi ve önemli bir günü yaşadıklarını belirterek, “Ankara’da tarihi bir akşam yaşıyoruz. Bugün hem çalışanlar için, hem HAK-İŞ için hem de Türkiye emek hareketi için çok önemli bir günü yaşıyoruz” dedi. Arslan, örgütlenme özgürlüğünüzü kullanarak özgür iradelerinizle sendikalarınızı seçmeniz ve bu seçiminizin karşılığı bir araya gelmemiz tarihi bir andır, bu anı siz yaşattınız, size teşekkür ediyoruz. HAK-İŞ'e hoş geldiniz" dedi.

 

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası tarafından 24 Ocak'ta Ankara'da "Hakkın Bize Emanet-Seni Sendika Korur" temalı örgütlenme kampanyası başlatıldığını hatırlatan Arslan, şöyle konuştu:

 

“24 Ocak'ta, Türkiye'nin 81 ilinden gelen 5 bin taşeron işçisiyle bir mücadele başlatmıştık. Bu mücadelemiz kampanya olarak devam ediyor. Kısa zamanda binlerce belediye işçisi, binlerce şirket işçisi, binlerce taşeron işçisi HAK-İŞ bünyesine katıldı. En son Ankara'da siz mührü vurdunuz, imzayı attınız. Attığınız bu adım ekmeğimiz, işimiz, aşımız ve geleceğimiz için çok önemli bir adımdır. Bizi tercih ettiniz. Artık sizlerin gelecekle ilgili beklentileri bizim sorumluluğumuzdadır. Hakkınız bize emanet. Biz bu emaneti yere düşürmeyeceğiz. Emanetinize sahip çıkacağız. Asla sizin başınızı öne eğdirtmeyeceğiz.”

 

Bu birlikteliğe zarar verecek spekülasyonlara fırsat verilmemesini isteyen Arslan, “Bu birliktelik birilerini rahatsız edecektir ve etmektedir. Bize güvenin. Biz sizi en iyi şekilde temsil etme mücadelesini sürdüreceğiz. Sizden istediğimiz tek şey, üyeliğinize sahip çıkmanızdır. Birbirini anlamayı, birbiriyle omuz omuza, yan yana dayanışma içerisinde olmayı başaracağız. Bundan sonraki süreç toplu iş sözleşmesi sürecidir. İnşallah bu süreci de hep birlikte yürütüp sonuçlandıracağız” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerdeki bütün işçilerin sendikal mücadeleye katılmasını sağlayıp birlikte geleceğin Ankara’sının inşa edileceğini söyleyen Arslan, “Bizim kültürümüzde insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir. Sizler aslında bir yönüyle çoluk çocuğunuzun nafakasını kazanırken öbür yöneyle de bu topluma, bu millete hizmetlerinizle hayırlı bir iş yapıyorsunuz” dedi.

 

Ankara'nın, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek döneminde büyük bir dönüşüm geçirdiğini kaydeden Arslan, “Dünyada, uluslararası arenada isminden söz ettiren modern bir başkentte yaşıyoruz. Ankara'nın modernleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Gökçek “Çalışanların Emeklerinin Karşılığını Vermeye Çaba Gösteriyoruz”

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de belediye olarak, belediye çalışanlarına hep destek çıktıklarını kaydederek, bütün çalışanların emeklerinin karşılığını verme noktasında azami çaba gösterdiklerini söyledi.

 

Belediye olarak, belediye çalışanlarının ev sahibi olması için TOKİ ile anlaşma yaptıklarını ve 5 bin işçiyi ev sahibi  yapacaklarını belirten Gökçek, talebin artması halinde anlaşmayı halinde bunu da olumlu değerlendireceklerini söyledi.

 

Toruntay: “HAK-İŞ Ailesine Hoş geldiniz”

 

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “Hepiniz HAK-İŞ ailesine hoş geldiniz. Artık HAK-İŞ sizlerle daha büyük, sizler sendikayla daha güçlü olacaksınız” dedi.

 

İşçilerin talebi ve isteği üzerine örgütlenme Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerde örgütlenme çalışması başlattıklarını ve kısa zamanda büyük yol aldıklarını belirten Toruntay, “Yoğun bir şekilde örgütlenme çalışması yürüterek, siz belediye işçisi arkadaşlarımızı sendikalarımıza üye yaptık. Hepinize özveriniz ve coşkunuz için teşekkür ediyoruz. Örnek bir örgütlenme modelini ortaya koydunuz” dedi.

 

Kısa zamanda gelinen aşamanın bundan sonra yapılacakların teminatı olduğunu ifade eden Toruntay, “Örgütlenme faaliyetini tamamladıktan sonra işimiz bitti mi? Tabi ki hayır, sizlerle başladık, sizlerle devam edeceğiz ve inşallah sizlerle de bu süreci sonuçlandıracağız. İnsanca bir yaşam ve onurlu bir gelecek için mücadele edeceğiz.  İşyerlerimizin, çalışanların aşı, ekmeği ve geleceği olduğunu biliyoruz. Bu gerçeğin farkındayız ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz” dedi.

 

Toruntay, “Biz HAK-İŞ olarak, emeğin temsilcileriyiz. Emeğimizin karşılığını almak için mücadele ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesinde çalışan ve işkollarımıza giren işçilerin büyük bir çoğunluğu sendikalarımıza üye olmuştur. Kalan arkadaşlarımızın da en kısa sürede sendikamıza üye olmasını bekliyoruz. Bu süre içinde rakip sendikaların, HAK-İŞ ve sendikalarımıza yönelik bir karalama kampanyası yürüttüklerini de görüyoruz. Siz değerli işçi arkadaşlarımızdan, bu karalama kampanyalarına itibar etmemelerini istiyoruz” dedi.

 

Bu ilk buluşmanın ardından, işçileri işyerlerinde ziyaret edeceklerini söyleyen Toruntay, “Derdinizi dinleyecek, sorunlarınıza çözüm bulmak için çaba göstereceğiz. Gün birlik olma ve kazanımlarımızı çoğaltma günüdür. Ekmeğimiz ve geleceğimiz için HAK-İŞ her zaman çalışanların yanında olacaktır. Biz birlikte çalışacak ve ekmeğimizi büyütmenin, haklarımıza yenilerini eklemenin mücadelesini vereceğiz. Sendikamıza Hoş geldiniz, HAK-İŞ ailesine hoş geldiniz. Kutlu mücadelemiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Hizmet-İş Sendikası Ankara 5 No'lu Şube Başkanı Ömer Yılmaz, Büyükşehir emekçilerinin birlikte hareket etmelerinin önemine vurgu yaptı. Bu birlikteliğin oluşmasına emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Konuşmalardan sonra Ses Sanatçısı Ankaralı Coşkun, salonu hınca hınç dolduran binlerce emekçi seslendirdiği şarkılarla coşturdu.




HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Mart 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu