ARSLAN: “TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLERE KARŞI UYANIK OLALIM”

20 Mart 2014 14:00, Haberler


ARSLAN: “TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLERE KARŞI UYANIK OLALIM”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ülkemizden son aylarda yaşanan kaotik gayri milli ve gayri ahlaki duruma değinerek, Türkiye'yi zora sokmak ve çökertmek adına içerde ve dışarıda planların yapıldığını söyledi. Arslan, Türkiye’yi karıştırmak isteyenlere karşı uyanık olunması uyarısında bulundu.

 

Arslan, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Kayseri Büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan Belediyeleri ve KASKİ Genel Müdürlüğü arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda 20 Mart 2014 tarihinde yapılan törene Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan ile belediye yetkilileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Bin 200 kişiyi kapsayan toplu sözleşme tören Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter takımının konseri ile başladı ve davul-zurna eşliğinde işçiler, sendika yetkilileri ve belediye başkanlarının halay çekmesi ile devam etti.

 

Arslan, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye'yi rotadan çıkartmak isteyenlere karşı hepimiz uyanık olalım. Türkiye, seçimler sonrası kendimize geldiğimiz bir dönem olacak. Sandığa gidip, sandığa sahip çıkmalıyız. Türkiye'de 1950'li yıllardan bu yana çeşitli arızalar var ama en iyi yaptığımız iş seçimdir. Bir kısım çevreler pusuda bekliyor. Kimseye fırsat vermemeliyiz. Ancak, kim devletin malına el uzatmışsa o elin de kırılması lazım. Bunun üzerinden operasyon yapılmak istenmektedir. Kes yapıştır, montajla, yargısız infaz ‘ diye konuştu.

 

HAK-İŞ, 1 Mayıs'ı Kayseri’de Kutlayacak

 

Arslan, yaklaşmakta olan 1 Mayıs kutlamaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Arslan, “Yönetim kurulumuz 1 Mayıs kutlamasını bu yıl Kayseri'de gerçekleştirme kararı aldı. Geçtiğimiz yıl Karabük'te yaptığımız kutlamayı bu yıl HAK-İŞ adına Kayseri'de gerçekleştireceğiz. 1 Mayıs; birliğin, beraberliğin, dayanışma günü olmalıdır. Polis, gaz, çatışma, gerginlik olmadan 1 Mayıs'ı taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız. 1 Mayıs'ı kardeşlik gününe dönüştüreceğiz. 1 Mayıs'ı çatışma günü olmaktan kurtaracağız. Bizim amacımız işçi dünyasında da olduğu gibi kırılanları, dökülenleri bir araya getirmektir. 1 Mayıs'ı normalleştireceğiz" dedi.

 

“Ayağında Diken Yarası Olmayanlar Gül Kokusu Alamazlar”

 

Arslan, taşeron şirketlerde çalışan işçilerin sıkıntılarına da değinerek, son gelinen durum hakkında bilgi verdi. HAK-İŞ olarak bir yola girdiklerini ve bu sürecin zaman alacağını, taşeron işçilerin kadroya geçmesi konusunun Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını ve Nisan'da görüşmelere başlanacağını ifade eden Arslan, “Önümüzdeki süreci iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Bazı sorunları hep birlikte aşacağız. Mevlana’nın şu sözünü çok seviyorum: ‘Ayağında diken yarası olmayanlar gül kokusu alamazlar.’ Dolayısıyla bu iş çok kolay olmuyor, bir mücadele gerektiriyor. Üye olmak önemli bir adımdı ama yetmiyor. Mevzuat ve kanunların bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir. Bir yol açtık ve bu yoldan da sapmadan ileriye doğru devam edeceğiz” dedi.

 

“Daha Fazlasını Hak Ediyorsunuz”

 

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin iyi bir toplu iş sözleşmesi olduğunu belirten Arslan, “ Tabii ki bu toplu iş sözleşmesinin daha iyisini ve daha fazlasını hak ediyorsunuz. Belediyelerimizin şartları, imkanları dikkate alındığı zaman bir tarafı sıkıntıya sokmadan ortalama bir orta yol bulunmuş. Bu toplu iş sözleşmesini gönül rahatlığı ile imzalıyoruz. Allah çalışan arkadaşlarımıza güç ve kuvvet versin. Daha çok çalışalım. Kayseri'ye borcumuz var. Ülkemize borcumuz var. Borcumuzun birisi aldığımız ücreti ödemektir" diye konuştu.



HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Mart 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu