TORUNTAY, ANKARA BÜYÜKŞEHİR VE ASKİ TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

18 Şubat 2014 14:00, Haberler


TORUNTAY, ANKARA BÜYÜKŞEHİR VE ASKİ TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü'nde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Genel Başkan Vekilimiz Mustafa Toruntay'ın katılımıyla imzalandı. 2 yıl süreli olarak imzalanan sözleşmeyle işçi maaşlarına yüzde 10+10 artış sağlandı.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçiler adına Hizmet-İş Sendikası ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasındaki Toplu İş Sözleşmesi 17 Şubat 2014 tarihinde Kocatepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplu İş sözleşmesi imza törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Genel Başkan Vekilimiz Mustafa Toruntay'ın yanı sıra, ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Hizmet-İş Sendikası Ankara 5 No'lu Şube Başkanı Ömer Yılmaz, Ankara 6 No'lu Şube Başkanı İbrahim Tuncer, Büyükşehir Belediyesi başkan yardımcıları, ASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Hizmet-İş Sendikası üyeleri ve basın mensupları katıldı.

 

Toplu sözleşme töreninde konuşan Melih Gökçek, “Burada hem Büyükşehir, EGO hem ASKİ işçileri var. İnşallah üçüyle de aynı anlaşmaları yapacağız. Gerçi Büyükşehir Belediyesi işçilerinin ASKİ ve EGO’ya nazaran bir farkı varmış onu da düzeltmeye çalışacağız ve biraz sonra sizin de mutlu olabileceğiniz bir imzayı atarak buradan ayrılacağız” dedi. Gökçek, işçi maaşlarına yüzde 10+10 oranında zam yapılacağını belirterek, “Yüzde 10+10 demekte aslına bakarsanız yüzde 24 zam demek biliyor musunuz? Gerçek anlamda ikinci sene itibarıyla düşündüğünüz zaman yüzde 24 zam demek” diye konuştu.

 

Genel Başkan Vekilimiz Mustafa Toruntay ise toplu iş sözleşmesinin başarılı bir sözleşme olduğunu belirterek, yapılan artışın enflasyon rakamlarının çok üstünde olduğunu ve Ankara Büyükşehir çalışanlarının bunu fazlasıyla hak ettiğini söyledi. Toruntay, ücret ve sosyal yardımlarda yapılan artıştan dolayı Başkan Gökçek'e teşekkür etti.

 

Hizmet-İş Sendikası Ankara 5 No'lu Şube Başkanımız Ömer Yılmaz ile Ankara 6 No'lu Şube Başkanı İbrahim Tuncer de toplu iş sözleşmesinin üyeler ve Ankara için hayırlı olmasını temenni ettiler.

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Şubat 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu