STK’LARDAN AB BAKANI ÇAVUŞOĞLU’ NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

17 Ocak 2014 14:00, Haberler


STK’LARDAN AB BAKANI ÇAVUŞOĞLU’ NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

 

AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi üyeleri 17 Ocak 2014 tarihinde, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarete, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergun Atalay, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler katıldı.

 

AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi Eş Başkanlığını yürüten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ziyarette yaptığı konuşmada Türkiye’nin 74 milyonunu temsil eden sivil toplum kuruluşları olarak bu ziyareti gerçekleştirdiklerini, ülkenin sıkıntılı süreçlerden geçtiğini belirterek, STK’lar olarak gün içerisinde yapılmış olan istişari toplantının sonucunu Sayın Bakanla paylaşmaya ve yeni görevinden dolayı Bakan Çavuşoğlu’nu tebrik etmeye geldiklerini söyledi.

 

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

 

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı konuşmada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Sivil Toplum Kuruluşları tarafından bu sabah düzenlenmiş olan basın toplantısıyla Türkiye’nin meselelerine sağduyulu yaklaşımları ve yaptıkları objektif çağrıdan dolayı ülkem adına teşekkür ediyorum. Ne mutlu ki Türkiye’de sivil toplum kuruluşları ve temsilcileri ülke içerisinde herhangi bir sorun olduğu zaman sadece söylem içinde olmuyor aktif rolünü pozitif şekilde oynuyor. Bu aslında ülke demokrasisinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu gösteriyor.”

 

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği sürecini sivil toplum örgütleriyle beraber yürüteceklerini söyledi. STK’lar tarafından yapılan Avrupa standartlarında anayasa paketi talebi için teşekkür eden ve kendilerinin de arzusunun bu yönde olduğunu belirten Çavuşoğlu bu çağrının en kısa sürede Meclis’te yer alması için taleplerini yineleyeceklerini söyledi.

 

Avrupa Birliği sürecinin Türkiye’deki bütün gelişmeler için itici güç olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Avrupa birliğine tam üyelik ve tam üyeliğe giderken her alanda standartların yükselmesinde STK’lar ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Ocak 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu