ARSLAN: “YOKSULLUK, ADALETSİZLİK, HAKSIZLIK KADER DEĞİLDİR”

12 Aralık 2013 14:00, Haberler


ARSLAN: “YOKSULLUK, ADALETSİZLİK, HAKSIZLIK KADER DEĞİLDİR”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, yoksulluk, adaletsizlik ve haksızlığın kader olmadığını belirterek, “Bütün bunlar küresel kapitalizmin dayatmasıdır. Adaletli ve hakkaniyetli bir taksimin yapılacağı yeni bir dünya yaratmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

Arslan, 12 Aralık 2013 tarihinde YOYAV tarafından düzenlenen 21. Yoksullarla Dayanışma Haftası açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı. Toplantıya Sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile sendikalarımızın Ankara şube teşkilatı katıldı.

 

Arslan, yoksulluk, adaletsizlik ve haksızlığın kader olamayacağını söyledi. Arslan, “Yoksulluk kader değildir. Küresel kapitalizmin ve emperyalizmin dünyayı şekillendirmesinin bir sonucudur. Küresel kapitalizmin vicdanı ve adaleti yoktur. Adaletli ve hakkaniyetli bir taksimin yapılabileceği bir dünya yaratmamız gerekiyor” dedi.

 

Yoksullukla mücadele konusunda Türkiye’nin çok ayrıcalıklı bir toplum olduğunu ifade eden Arslan, sosyal dayanışma yardımlarının ve sosyal politikaların dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çekti. Arslan, “ Yoksullara iş bularak, istihdam ederek, hayata kazandırmalıyız. Yoksulların, kendi onur ve haysiyetleriyle, emeğiyle geçinebileceği bir sistemi kurmamız gerekiyor. Bunu yaparsak, yoksullukla mücadelede başarı elde etmiş oluruz. Aksi halde bağımlı bir toplum yaratırız” dedi.

 

YOYAV’ın yoksullukla mücadele konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Arslan, bu yıl 21.’si düzenlenen Yoksullarla Dayanışma Haftasına uluslararası bir boyut kazandırılması gerektiğine dikkat çekti.

 

Genel Başkanımıza konuşmasının ardından YOYAV Genel Başkanı Dr. İbrahim Ateş tarafından bir plaket verildi.

 

Yoksullarla Dayanışma Haftası Açılış töreninde YOYAV Genel Başkanı Dr. İbrahim Ateş ve Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül bir konuşma yaptı.

 

Konuşmaların ardından YOYAV tarafından yardımseverlere plaket verildi ve plaket alanlar toplu fotoğraf çektirdi.

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Aralık 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu