MISIR İÇİN DİRENİŞ İNSANLIK İÇİN DİRİLİŞTİR

24 Ağustos 2013 14:00, Haberler


MISIR İÇİN DİRENİŞ İNSANLIK İÇİN DİRİLİŞTİR


“Mısır için direniş, insanlık için diriliş Mitingi” Ankara Sıhhıye Meydanı’nda yapıldı. On binlerce kişinin katıldığı miting boyunca sloganlar atıldı, tekbirler getirildi, bildiri okundu, Kur’an-ı Kerim tilaveti dinlendi, konuşmalar yapıldı ve dualar edildi.


Mazlum Mısır Halkı İçin Dayanışma Platformu’nu oluşturan HAK-İŞ, Memur-Sen, Mazlumder ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen “Mısır için direniş, insanlık için diriliş Mitingi” Ankara Sıhhıye Meydanı’nda yapıldı.

Meydanı hınca hınç dolduran on binler, Mısır’daki darbe yönetimi ve işbirlikçilerine lanet yağdırdı, katliamları kınadı, Mısır halkının demokrasi talebine destek verdi. Miting boyunca sloganlar atıldı, tekbirler getirildi, bildiri okundu, Kur’an-ı Kerim tilaveti dinlendi, konuşmalar yapıldı ve dualar edildi.

HAK-İŞ ve bağlı sendikalara üye on binlerce işçi Sıhhıye Meydanı’na akın etti.

Mitingde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Mısır ve Suriye’de bir vahşet ve katliam yaşanıyor. İnsanlık onurunu korumak için buradayız. Egemenlerin demokrasi çığırtkanlıklarına değil, insanlığın demokrasi talebine sahip çıktığımız için buradayız” dedi.

 

 

BÜTÜN KATLİAMLARIN ARKASINDA AYNI GÜÇ ODAKLARI VAR


Uluslararası toplumun, Mısır’da yaşanan katliamlar karşısında kılını kıpırdatmamasını eleştiren ve Batı dünyasının medeniliğinin “sözde” olduğunu belirtti. Arslan, söz konusu örgüt ve ülkelerin dünyanın değişik bölgelerinde yaşanan acıların da arkasında olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Biz bunları tanıyoruz! Dün; Bosna’da bunlar vardı, Afrika’da bunlar vardı, Çeçenistan’da bunlar var, Filistin’de bunlar var, Afganistan’da bunlar var, Irak’ta bunlar var, Suriye’de bunlar var. Arakan’da bunlar var. Ve nihayet Mısır’da bunlar var. Derilerinin rengi değişse de vahşetleri, katliamları değişmiyor. Bu süreçte Batı’nın, ABD’nin, İsrail’in hesaplarını da biliyoruz. Kendi çıkarları uğruna demokrasi, insan hakları ve özgürlük tanımayan küresel güçler, Afrika açlıktan kıvranırken, anneler, bebekler ölürken ses vermeyip buz kesilenler darbecilere hazinelerini açtılar! Mısır’ın ilk Demokratik öncüsü Mursi’yi ve rejimini boğmaya çalışan Küresel finans çevreleri ve güçler, bugün Sisi’ye her türlü kredi musluklarını açtılar. Milyar dolarlarla darbecilerin yardımına koştular.


“RAMSES’LER TARİHE GÖMÜLDÜ, SİSİ’LER DE GÖMÜLECEK”


Çünkü onlar demokrasi istemiyorlar, onlar sadece hegemonyalarının sürmesini istiyorlar! Halklarına diktatör darbeci, kendilerine uşak istiyorlar. Ama artık meydanlar ses veriyor. Kendileri inanmadıkları, kendi çıkarları için kullandıkları demokrasi onlara da hesap soruyor. Mısır; egemen güçler için demokrasi testi olmuştur. Yalanları, ikiyüzlülükleri ortaya çıkmıştır. Halkın iradesine, tercihine saygıları olmadığı ortaya çıkmıştır. Darbeyi yaptığı gecenin ertesinde Mısır Refah Kapısı’nı kapatan zalimlerin gerçek hesapları ortadadır. Ramses’ler tarihe gömüldü, Sisi’ler de gömülecek.”

“BÖLGEDE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE ANAHTAR BİR TÜRKİYE İSTEMİYORLAR”


Arslan, darbenin sadece Mısır’a yapılmadığını, Ortadoğu halklarına gözdağı vermek, onların yeniden kendi yönetimlerine kavuşma taleplerine karşı korku salmak için de yapıldığını ve Türkiye’nin tarihsel reflekslerinden, bölgesel ve küresel bir güç olarak yeniden dirilişinden rahatsız olanlarca planlandığını söyledi.

Herkes darbeyi ve darbecileri desteklerken Türkiye’nin Mısır halkının yanında durduğunu ve bu yüzden de güçlü bir Türkiye istenmediğini ifade eden Arslan, “Bölgesinde irade koyan bir Türkiye istemiyorlar. Eklem ağrılarıyla uğraşan bir Türkiye istiyorlar. Çünkü Türkiye’nin olmadığı bir Ortadoğu, parçalanmış bir bölgeyi, korumasız masumları, Batı’nın, ABD’nin ve İsrail’in acımasızlığına terk etmek demektir. Güçlü bir Türkiye, bölgesel sorunların çözümünde anahtar bir ülke olan Türkiye egemen güçleri rahatsız ediyor” şeklinde konuştu.

“Şimdi Mısır’la olma zamanı. Şimdi Mısır’da olma zamanı” diyen Arslan, Mısır’da yaşanan darbe ve katliamın sadece Mısır’ın meselesi olmadığını söyledi.

“BİZİM, KAYITSIZ OLMAK GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK”


Mısır’da yaşananlara Türkiye’nin kayıtsız kalmak gibi bir lüksünün olmadığını ifade eden Arslan, “Biz büyük fotoğrafın idrakindeyiz. Büyük Medeniyet Ailesini bütünleştirmek, yeniden bir araya getirmek için mücadele veriyoruz. Büyük devlet, büyük millet olmak “büyük sorumluluk” almayı, “ağır yük taşımayı” gerektirir. Büyük milletin mensupları, sivil toplum örgütleri de bu yükü taşımaya talip olur. Biz bu idrakle Mısır halkının yanındayız” dedi.

Arslan, Türkiye’nin Mısır halkına hassasiyetini eleştirenlere de cevap verdi. Arslan, “Bu meydandan, “Bizim ne işimiz var Mısır'la, Mısır'da öldürülenlerle? diyenlere sesleniyorum: 98 yıl önce Beyrutlu, Rakkalı, Hamalı neden ölmüştü ki Çanakkale'de?! Onlar bu coğrafyada ne için canlarını feda etmişlerse biz de bugün onlara bu meydandan cevap veriyoruz. Bosnalı büyük Bilge Aliya İzzetbegoviç diyor ki: ‘Her şey bittiğinde hatırlayacağımız şeyler, düşmanlarımızın sesi değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.’ Onun için bu meydandayız, onun için buradayız.


“ONLARIN DİRENİŞİ BİZİM DİRENİŞİMİZDİR”


Aslan, “Kahire’nin, İskenderiye’nin, İsmailiye’nin, Seyne’nin, Minye’nin, Süveyş’in derdi İstanbul’un, Ankara’nın, Bursa’nın, Van’ın, Diyarbakır’ın, Edirne’nin, Trabzon’un, Konya’nın derdidir. Mısır’ın 29 ilinde, yâni tamamında her meydanda direniş var. Tahrir’de, Rabia’da, En Nahda’da damlayan her gözyaşı ve akan her damla kan yankısını Türkiye’de, Sıhhiye’de bulur. Mısır’daki kardeşlerimizin direnişini selamlıyoruz! Selamlamak sahiplenmektir. Onların mücadelesini sahipleniyoruz. Onların mücadelesi bizim mücadelemizdir! Onların direnişi bizim direnişimizdir” diye konuştu.

“MISIR HALKININ DİRENİŞİNİN YANINDAYIZ”


“Mısır’da %52 oyla seçilmiş olmasına rağmen, demokrasiye tahammül edemeyen, ulus ötesi destekli askerî bir darbeyle iktidardan uzaklaştırılan Muhammed Mursi, Mısır’ın halk tarafından seçilmiş gerçek Cumhurbaşkanıdır” diyen Arslan, Muhammed Mursi göreve dönene kadar, başta Müslüman Kardeşler yöneticileri ve mensupları olmak üzere tüm tutuklular serbest bırakılana kadar, olağanüstü şartlar kaldırılana kadar, tüm siyasi partilerin katılacağı adil seçimler yapılana kadar Mısır halkının direnişinin yanındayız” dedi.


“MISIR İÇİN DİRENİŞ, İNSANLIK İÇİN DİRİLİŞTİR”


Arslan, “Müslüman Kardeşler üzerinde yapılan hesapları, planlanan provokasyonları görüyoruz. Ama hesap edemedikleri bir hesaplaşma başlamıştır artık. Şu anda bizimle birlikte Rabia Meydanı ve tüm Mısır şehirlerinin meydanlarında direnenlerin özgürlük ateşini söndüremeyecekler! Onun için diyoruz ki; “Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş”tir! Mısır’ın direnişi insanlığın dirilişi olacaktır” diye konuştu.


ARSLAN, MISIRLI SENDİKACILARI UYARDI:

“EMPERYALİSTLERE KARŞI EMEKÇİLERİN DİRENİŞ SEMBOLÜ OLUN”


Mağduriyetin, sömürünün, baskının, dikta rejimlerin ağır bedellerini emekçilerin ödediğine dikkat çeken Arslan, tüm emekçiler adına, HAK-İŞ adına Mısır Konfederasyon ve sendikalarını uyardı: “Mısır direnirken, Ortadoğu halkları kendi değerlerine sahip çıkarken, emperyalistlere hayır derken, meydanları dolduran Mısır Emekçileri’nin sesini duyun. Emeğin, alınterinin, özgürlüğün onurunu çiğnetmeyin! Zulme, katliama ortak olmayın. Yoksa tarih sizi affetmeyecektir.”

Arslan, konuşmasını sözlerle tamamladı: “Mısır’ın direnişi insanlığın dirilişi olacaktır! Artık sözün bittiği yerdeyiz. Allah inananlarla, bu yolda mücadele verenlerle beraberdir. HAK-İŞ, küremizde, bölgemizde, ülkemizde hakları için, onurları için mücadele edenlerin her zaman yanındadır. Duyarlı Türkiye halkı da sizin yanınızdadır.”

Mitingde Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ve Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da kurumları adına konuşma yaptı.


ORTAK BİLDİRİ OKUNDU


Mitingde Sosyal medya sitelerinden tweeter üzerinde @insanlıkicindirenisvakti paylaşım yapıldı ve Sıhhiye Meydanı’ndaki coşku ve heyecan, dünyanın dört bir yanına ulaştırıldı; Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde ortak bildiri okundu; bildirinin Türkçesi Memursen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan, Arapça versiyonu Dış İlişkiler Uzman Yardımcımız Ahmed Anwar Magdoub Halfaya, İngilizce versiyonu ise Nurulhude Baykal tarafından okundu.

Bildiriyi, Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkanı Abdülkadir Sağlam tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti takip etti.

Tekbir sesleriyle meydanı inleten kalabalık tarafından coşkuyla, aşkla, inançla, kararlılıkla sloganlar atıldı, Mısır’ın dört bir yanında darbecilere, onların destekçileri ve işbirlikçilerine karşı direnişte olan kardeşlere selam gönderildi.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Lideri Muhammed El Biltaci'nin Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda 15 Ağustos 2013 Perşembe sabahı darbeci askerler tarafından şehit edilen 17 yaşındaki kızı Esma BİLTACI için yazdığı mektubun Şair Dursun Ali Erzincanlı tarafından seslendirildiği klip izlettirilildi.

MISIRLI DİRENİŞÇİLERE DESTEK SLOGANLARI ATILDI


Kızılay’dan Opera’ya kadar geniş bir alanı dolduran on binler, ‘Mısıra Selam, Direnişe Devam’, ‘Zulme Karşı Direneceğiz’, ‘Mazluma Selam, Direnişe Devam’, ‘Bir Musa Gelecek, Firavunu Yıkacak’, ‘İşbirlikçi Hainler Hesap Verecek’, ‘Müslüman Zulme Sessiz Kalamaz’, ‘Kardeşlik Bedel İster’, ‘Müslüman Uyuma, Kardeşine Sahip Çık’, ‘Adeviye Nöbeti Devam Ediyor’, ‘Şimdi Ümmetin Birlik Zamanı’, ‘Mursi Düşünme, Allah Bizimle’, ‘Katil Sisi Hesap Verecek’, ‘Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz’, ‘Selam Olsun Temel İnsan Hakları Mücadelesi Verenleri’, ‘Selam Olsun Mısır’a, Suriye’ye, Arakan’a, Bosna-Hersek’e, Gazze’ye, Filistin’e’, ‘Zalimler İçin Yaşasın Cehennem!’, ‘Mısır’a Selam, Direnişe Devam’, ‘İhvan’a Selam, Direnişe Devam’, ‘Paşaların Tankları, Yıldıramaz Halkları’ şeklinde dövizler taşıdı ve miting boyunca slogan attı.

Meydanı dolduran onbinler, birlikte ellerini havaya kaldırarak RABİA işareti yaptı ve Mısır’daki direnişçi kardeşlerine selamlarını ve başarı dileklerini gönderdi.

Suriye’de geçtiğimiz günlerde Esed’in kimyasal silah saldırısında şehit düşen çocukları temsilen Farukiyye Vakfı’nın kefen giydirdiği Suriyeli çocukların platformda görülmesi üzerine ağızlardan “ZULME KARŞI DİRENECEĞİZ” sloganı ve “ALLAHÜ EKBER” tebrikleri yükseldi.

Mitingde Mısır Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslim) Teşkilatı Ahmed Yusuf, Arapça ve Türkçe dillerinde bir selamlama konuşması yaparak, canlı yayın ile Mısır’daki direnişçilere Sıhhiye Meydanı’nda neler olup bittiğini anlattı. Yusuf, “Biz tek bir vücuduz, biz tek bir ümmetiz. Türkiye’de ortaya çıkan RABİA işareti, Mısır’da ve tüm dünyada direnişin, hak arayışı ve demokrasi mücadelesinin sembolü oldu. Bu darbe sadece Mısır için yapılmadı; tüm İslam alemi için yapıldı. Mursi, eğer ABD, İsrail ve diğer Batılı taleplere ‘EVET’ deseydi bugün iktidardaydı; ancak, dik durdu; onlara ve taleplerine karşı dik durdu. Bu darbe, yeni bir dünya kurulabilecek İslam Dünyasındaki uyanışı durdurmak için yapıldı. İslam alemindeki uyanışı canlı tutabilecek tek ülke Türkiye’dedir. Türkiye de uyanık olmak zorundadır” diye konuştu.

Miting, Maltepe Camii İmam-Hatibi Mustafa Demir tarafından yapılan dua ile tamamlandı.


ARSLAN, MİTİNG ÖNCESİ TRT HABER’E AÇIKLAMALARDA BULUNDU


Miting öncesi, TRT Haber’in saat 15:00’deki haber bültenine canlı yayında bağlanan Arslan, mitingin neden düzenlendiğine dair bilgi vererek, “Mısır halkı darbeye ve zulme karşı nasıl direnileceğini bize meydanlarda göstermiştir. Bu bir dirilişin işaretidir. “Mısır için direniş, insanlık için diriliş” mitingimiz aynı zaman da ülkemize sahip çıkmaktır. Bugün bu meydanda, evrensel hukuk çiğnenerek gerçekleşen darbe ve işbirlikçilerine karşı direniş göstereceğiz. Çünkü gerçekleşen insanlık dışı hadiseler karşısında gösterdiğimiz tavır bir anlamda da insanlık adına verilen mücadelemizde bu topraklara da sahip çıkmak anlamına gelmektedir” dedi.

 

HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN'IN KONUŞMA METNİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

MISIR MİTİNGİ TÜRKÇE ORTAK BİLDİRİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

MISIR MİTİNGİ İNGİLİZCE ORTAK BİLDİRİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

MISIR MİTİNGİ ARAPÇA ORTAK BİLDİRİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Ağustos 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu