DÜNYA GENÇLİK GÜNÜNÜ KUTLADIK

22 Ağustos 2013 14:00, Haberler


DÜNYA GENÇLİK GÜNÜNÜ KUTLADIK

“GENÇLERİ SENDİKALI YAPMAK VE MÜCADELEMİZE KATMAK İSTİYORUZ”


Genel Başkan Mahmut Arslan Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Merkez Gençlik Komitesi’nin organize ettiği Dünya Gençlik Günü etkinliğine katıldı. Programa Hizmet-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri, Kültürlerarası Araştırma ve Dostluk Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşir, HAK-İŞ Gençlik Komitesi Başkanı ve ITUC-PERC Gençlik Komitesi Başkan Yardımcısı Tuğba Balcı, Hizmet-İş Genel Merkez Gençlik Komitesi üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Programda konuşan Konfederasyonumuz Genel Başkanı Arslan, acıların ve sorunların en büyük muhatabının gençler olduğunu belirtti.

 

 

“YAŞANAN SAVAŞLARIN EN BÜYÜK MAĞDURU GENÇLERDİR”


Arslan, şöyle konuştu: “Gençlik hepimiz için çok önemli. Yaşanan savaşların, olumsuzlukların mağdurlarının yine kadınlar, çocuklar ve gençler olduğunu biliyoruz. Ülkemizde 30 yıldır devam eden bir savaş var. Bu savaşta da en çok kaybettiğimiz gençlerimizdir. 18-20 yaşlarında askere gönderdiğimiz gençlerimiz memleketlerine tabutlarla geldiler. Dolayısıyla yaşanan savaşların en büyük mağduru yine gençlerimizdir.”


“GENÇLERİ SENDİKALI YAPMAK VE MÜCADELEMİZE KATMAK İSTİYORUZ”

Hangi iş kolunda olursa olsun gençleri sendikalı yapmanın görevleri arasında olduğunu dile getiren Arslan, "Gerek özel gerekse de kamuda çalışan tüm gençleri sendikalı yapmak ve mücadelemize katmak görevlerimiz arasında. Bir başka görevimiz, sendikamızın üyesi olan işçilerin üniversitede öğrenim gören çocuklarına 2006 yılından beri eğitim yardımı yapıyoruz. Bu yıl belli kriterler getirdik, 2 bine yakın öğrenci yararlandı” diye konuştu.


Arslan, yaptıkları her işin karşılığını alacaklarına inandıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “O nedenle bu işin samimiyetinin, gayretinin içinde olmayı ve bu mücadeleyi sürdürmeyi öncelikli görevimiz kabul ediyoruz. Burada başarımız başarısızlığımız, istediğimiz hedeflere ulaşıp ulaşamamamız başka bir şey. Ama biz bir yerde duruyoruz. Durduğumuz yer Hz. İbrahim'in ateşini söndürmek isteyen karıncanın ağzında ya da kuşun gagasında su taşımasına gösterilen istihza gibi, 'siz neyi değiştireceksiniz, hangi gençliği kurtaracaksınız' diyenlere en azından iyi niyetle gençlere sahip çıkma mücadelesi gösteriyoruz. Başarıp başaramamak bizim becerimize bağlı. Bizim safımız belli, biz ülkemizde, bölgemizde ve küremizde bize ihtiyaç duyan herkesin, bizden alacaklı olduğuna inanıyoruz."


Hak-İş Gençlik Komitesi Başkanı ve ITUC-PERC Gençlik Komitesi Başkan Yardımcısı Tuğba Balcı ise Dünya Gençlik Günü’nün bu yılki temasının “Gençlik Göçü: İleriye doğru kalkınma” olarak belirlendiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: “Tema seçiminin amacı göç ve genç göçmenlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmektir. UNICEF’in raporuna göre dünyada bu yıl içinde 10-24 yaş arasında 21 milyon 400 bin genç göç etmiştir. Ve bu gençlerin göç ettikleri ülkelerde yaşadığı en büyük sorun işsizliktir. HAK-İŞ olarak, bir ülkenin uzun vadeli ekonomik kalkınma potansiyelini belirleyen en önemli zenginliğinin, iyi eğitilmiş ve istihdama kazandırılmış genç insan kaynağı olduğuna inanıyoruz.”

Etkinlikte daha sonra KARVAK Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşir ve Hizmet-İş Gençlik Komitesi Başkanı Hafize Kayıtmazbatır da birer konuşma yaptı.

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Ağustos 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu