ARSLAN “GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI”NI KUTLADI

24 Temmuz 2013 14:00, Haberler


ARSLAN “GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI”NI KUTLADI


HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Türk basınında sansürün kaldırılışının bu yıl 105. yıldönümü olan “Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutladı.


Genel Başkan Arslan, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla yaptığı açıklamada tüm basın emekçilerinin basın bayramını kutlayarak, bayramın son derece buruk, üzüntülü geçirildiğini söyledi.


Anadolu Ajansı’nda çalışan 600'e yakın HAK-İŞ/MEDYA-İŞ üyesi basın mensuplarının 1 Ekim 2012 tarihinden bu tarafa, toplu iş sözleşmesi yapılamamasından dolayı mağdur olduklarını belirten Arslan, iş yerinde toplu sözleşme yapılmasını engelleyen Türkiye Gazeteciler Sendikası’nı (TGS) eleştirdi.


Medya sektörünün amiral gemisi olan AA'da büyük bir özveri ve fedakârlıkla çalışan AA mensuplarının ve onların bağlı olduğu HAK-İŞ/MEDYA-İŞ Sendikası’nın duruma itiraz ve isyan ettiğini dile getiren Arslan, “Bu durumu protesto ediyor, eleştiriyoruz” dedi.


TGS'nin AA'da parmakla sayılacak kadar az sayıda üyesi kalmasına rağmen ısrarla toplu iş sözleşmesini engellemeye devam ettiğine işaret eden Arslan,  AA'daki 600'e yakın Medya İşçileri Sendikası üyesinin bu günü basın bayramı olarak değil, kara bayram olarak gördüklerini söyledi. Arslan, “Çünkü TGS'nin tavrı bizim geleceğimizi, heyecanlarımızı ve umutlarımızı kararttı. Bu tavrını protesto ediyoruz. Bu tavrına karşı da diyoruz ki 'artık yakamızdan düşün.' Bugün basın bayramı basın emekçilerinin haklarının gaspedilmesini protesto ediyoruz. Buna sebep olan TGS'yi protesto ediyoruz. Elinizi AA emekçilerinin üzerinden çekin” ifadesini kullandı.


Arslan, bir an evvel de toplu sözleşmeye kavuşmak istediklerinin altını çizerek, medyada çifte standart uygulandığını hatırlattı. Arslan, şunları kaydetti: “Öyle zannediyorum, uzun zamandır Cumhuriyet gazetesinde grev devam etmesine rağmen TGS orada hiç sesini çıkarmamaktadır. Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının mağduriyetini duymazdan gelmektedir. Hakikaten orada bir sarı sendikacılık örneği ortaya koymaktadır. Bunu da kınıyoruz. Biz AA'da çalışanların temsilcisi Medya İş olarak yargı sürecinin kısa zamanda sonuçlanıp arkadaşlarımızın toplu sözleşmelerine kavuşması için büyük bir mücadele veriyoruz.”


MEDYA-İŞ’TEN TGS’YE PROTESTO

MEDYA-İŞ Sendikası üyeleri bugün Ankara’da, TGS'nin Ankara şubesi önünde basın açıklaması yaparak TGS'yi protesto etti. Konfederasyonumuza bağlı kardeş sendikalarımızın üyeleri de protesto eylemine destek verdi.


Medya-İş Sendikası’na bağlı üyelerin katılımıyla yapılan protestoda basın açıklamasını Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser okudu.


Bildiride, basın özgürlüğünün yolunun sendikal mücadeleden geçtiği vurgulanarak, basın özgürlüğünden söz eden Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) Anadolu Ajansı iş yerlerinde yaklaşık 600 çalışanın toplu iş sözleşmesi hakkını gasp ettiğine dikkat çekilerek, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın bu tutumu protesto edildi.



 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Temmuz 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu