ARSLAN; “ÇÖZÜM SÜRECİ CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ PROJESİDİR”

05 Temmuz 2013 14:00, Haberler


ARSLAN; “ÇÖZÜM SÜRECİ CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ PROJESİDİR”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, çözüm sürecinin cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olduğunu söyledi.


Arslan, “Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada güçlü bir ülke olması için çözüm sürecinin başarıyla tamamlanması gerekiyor” dedi.


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikasının İkizdere/Rize’de gerçekleştirilen eğitim seminerinde konuştu.


Akil adamlar heyetinde yer almasından dolayı Doğu Anadolu Bölgesi'nde halkla buluştuklarını ve izlenimlerini Başbakan Erdoğan'a sunduklarını belirten ARSLAN, “Ben bölgede bölünmeyi isteyene hiç rastlamadım. Aksine, patlamayan silahların bölgede büyük bir memnuniyet oluşturduğunu gördüm. Bölge insanının yüzde 72'si eşit yurttaşlık temelinde bir barış sürecinin tamamlanmasını istiyor. Kürtler hep olduğu gibi, bu topraklarda Türklerle birlikte yaşamak istiyorlar. Hakkari’deki ile Edirne’deki aynı şartlara sahip olsun istiyorlar” dedi.


Dünyada Kürtlerle iç içe yaşayan tek milletin Türkler olduğunu vurgulayan ARSLAN, Kürtlerin Türkiye’nin dışındaki ülkelerde hep ayrı bölgelerde yaşadıkları gerçeğine işaret ederek, “Türkiye’de en çok Kürt vatandaşımız İstanbul’da yaşıyor. Kürtler bu coğrafyaya sonradan gelmedi, onlar da bu toprakların asli unsurudur. Türklerle Kürtler arasında sorun yok. Tıpkı dindarlarla devlet arasında olduğu gibi Kürtlerle devlet arasında sorun var. Sorun devletin geçmişteki yanlış uygulamalarıdır” ifadelerini kullandı.

 


Çözüm sürecine bölünme, akil adamlara ise bölünmenin parçası olarak bakanların yanıldıklarını ifade eden Genel Başkanımız ARSLAN, sürecin bir bütünleştirme, bölünmeyi durdurma ve demokratikleşme projesi olduğunu söyledi.


Uluslararası güçlerin sorunun çözümü için inisiyatif almak istediklerini ancak, Türkiye’nin bunu reddettiğini belirten ARSLAN, “Türkiye’nin kendi çözüm projesini hayata geçirmesi, Başbakan Erdoğan’ın kararlılığı ve Öcalan’ın da çözüme destek vermesi uluslar arası güçleri rahatsız etti” dedi.


ARSLAN, ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK İSTEDİ

 

Arslan, Reyhanlı ve Lice’de meydana gelen olaylar ile gezi parkı olaylarının süreci sabote etmeye yönelik provokasyonlar olduğuna işaret ederek, benzeri provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. ARSLAN, “Toplum olarak bütün çabalarımızı çözüm sürecine destek için ayarlamalıyız. Herkes Türkiye'nin kendine özgü şartlarıyla oluşturduğu bu çözüm süreci projesinin akamete uğramaması için çaba sarf etmeli. Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada saygın ve güçlü bir ülke olması için sürecin başarıyla tamamlanması gerekiyor. Çünkü çözüm sürecin cumhuriyet tarihinin en önemli projesidir. Projeden geriye gidiş olmamalı” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Temmuz 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu