TAYVAN HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

04 Temmuz 2013 14:00, Haberler


TAYVAN HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

 

 

Tayvan Büyük Elçisi James Chan ve Eski Tayvan Çalışma Bakanı ve Tayvan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Shau-Po Chao ve beraberindeki heyetle birlikte Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr.Osman Yıldız’ı ziyaret ettiler. Ziyarette HAK-İŞ Dış İlişkiler Uzmanı ve PERC Gençlik Komitesi Başkanı Tuba Balcı da yer aldı.

 

 

 

Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr.Osman Yıldız heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yıldız, katılan heyete Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımız hakkında bilgi verdi. Uluslararası Çalışma Örgütü ILO ile Konfederasyonumuzun ilişkilerini değerlendirerek Türkiye’deki Çalışma Hayatına ilişkin genel bir değerlendirme yaparak, sendika siyaset ilişkileri ile ilgili çalışma hayatını yakından ilgilendiren sorunların çözümü konusunda hükümet ve muhalefet partileriyle çalışma yaptıklarını ifade etti. Yıldız, sermayenin küreselleşmesi varsa, emeğin de küreselleşmesine Konfederasyon olarak elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz dedi.

 

HAK-İŞ olarak Mesleki Eğitime çok önem verdiğini ifade eden Yıldız, bu konuda Mesleki Yeterlilik ile ilgili Sınav Merkezi açmak için faaliyetlerin devam ettiğini söyledi. Yıldız, Türkiye-Tayvan arasındaki ilişkilerin gelişimi yanında HAK-İŞ ile Tayvan Sendikaları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Dr.Osman Yıldız günün anısına Tayvan Büyük Elçisi James Chan’e HAK-İŞ armalı çini vazo hediye etti.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Temmuz 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu