HAK-İŞ TOBB TÜRK-İŞ TZOB TESK MEMURSEN ORTAK AÇIKLAMA

06 Haziran 2013 14:00, Basın


HAK-İŞ TOBB TÜRK-İŞ TZOB TESK MEMURSEN ORTAK AÇIKLAMA

ORTAK AÇIKLAMA

 

Biz Türkiye’nin her bölgesinde örgütlü;

 

·         Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ),

·         Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK),

·         Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB),

·         Hak-İş Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ),

·         Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN),

·          Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak,

İstanbul’da başlayarak, son günlerde birçok ilimize yayılan olayları dikkatle izliyoruz.

Vatandaşlarımızın hukuk kuralları çerçevesinde taleplerini dile getirmesi, en tabi vatandaşlık hakkıdır. Gösteri hürriyeti kapsamında vatandaşlarımızın çevre duyarlılığı ile başlattığı demokratik hakların kullanılmasını destekliyoruz.

Ancak son günlerde gösterilerin, marjinal gruplar tarafından farklı mecralara çekilmek istendiğini; gelişmelerin ülkemiz üzerinde kötü emelleri olanlara hizmet etmeye zemin hazırladığını üzülerek görüyoruz.

Tüm dünya sorunlarla boğuşurken, herkesin bakışlarının yükselen Türkiye üzerinde odaklandığı bu dönemde, huzura ve istikrara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Şunu kimse unutmamalıdır ki, sokakların huzur ve güveni, çocuklarımızın ve Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemlidir. Şiddet ve kavga, hiçbir şeyi çözmediği gibi sorunları içinden çıkılmaz hale getirir.

Hiçbir hak arayışı, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına, esnafın tüccarın mağduriyetine ve vatandaşlarımızın vergileriyle temin edilen kamu mallarına zarar verilmesine gerekçe olamaz.

Samimi vatandaşlarımız bu hususta duyarlılık içerisinde olmalı ve yakma, yıkma gibi suç teşkil eden fiillerin hak ve özgürlükleri gölgelemesine izin vermemelidir.

Demokrasi içinde ve demokratik kurum ve kurallara saygılı olarak hareket edilmelidir.  

Devletimiz ve kurumlarımız da, samimi vatandaşlarımızın, demokratik haklarını kullanmalarına sonuna kadar imkan sağlamalıdır.

Türkiye, demokrasisi ve hukuk standartlarıyla bu olayları kısa sürede atlatacak güçtedir. Aziz milletimizin tarihsel tecrübesi ve sağduyusu bizleri parlak yarınlara taşıyacaktır.

Saygılarımızla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Haziran 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu