ÇÖZÜME EVET KOALİSYONU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

20 Mayıs 2013 14:00, Haberler


ÇÖZÜME EVET KOALİSYONU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çözüme Evet Koalisyonu Ankara Yereli’nin toplantısı 19 Mayıs 2013 tarihinde Konfederasyonumuz Genel Merkez Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Mazlumder tarafından organize edilen toplantıya Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay da katılarak bir konuşma yaptı.

Çözüm Evet Koalisyonu Ankara Yereli destekçileri ve imzacılarının katılımı ile gerçekleşen toplantıda Şenol Karakaş, Fatma Bostan Ünsal ve Üstün Bol birer konuşma yaparak barış süreci ile ilgili son durum hakkında değerlendirmelerde bulundular.

TORUNTAY: BU TARİHİ FIRSAT HEBA EDİLMEMELİDİR

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay ise yaptığı konuşmada HAK-İŞ olarak çözüm sürecine destek verdiklerini ifade ederek Genel Başkan Mahmut Arslan’ın Âkil İnsanlar Heyetinde yer aldığını ve şu ana kadar yürütülen çalışmaların başarı ile devam ettiği belirtti. HAK-İŞ Konfederasyonu’nun geçmişten bu yana hazırladığı raporlar, basın açıklamalar ve çözüm önerileri ile toplumsal barışa hizmet etmeyi ön planda tuttuğunu söyleyen Toruntay 21-23 Ekim 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen 12. Olağan Genel Kurul toplantısında da “Terörle Mücadeleye Yönelik Sivil Mekanizmalar Oluşturulmalıdır” kararı aldığının altını çizdi. Toruntay “Artık çocuklarımız ölmesin, annelerimiz ağlamasın, eşlerimiz dul kalmasın demenin ötesine geçiyoruz. Artık birlikte varız, birlikte anlamlıyız” diyerek başlayan çözüm sürecinin tarihi bir fırsat olduğunu ve heba edilmemesini istedi.

“Bu ülkede yaşayan herkesin küremize, ülkemize ve bölgemize sorumlulukları vardır. Bu süreçte bir elimiz vicdanımızda, bir elimiz de taşın altında olmalıdır” diyen Toruntay çözüm sürecinin ülkemizin tarihi dönemeçlerinden biri olduğunu belirtti.

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Mayıs 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu