HAK-İŞ/MEYEB TANITIM VE PROJE KAPANIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

20 Mayıs 2013 14:00, Haberler


HAK-İŞ/MEYEB TANITIM VE PROJE KAPANIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AB tarafından desteklenen, Mesleki Yeterlilikler Kurumu (MYK) tarafından uygulanan ve izlenen “VOC-TEST Merkezleri Hibe Programı” kapsamında HAK-İŞ Konfederasyonu ve Çelik-İş Sendikası ortaklığında; Karabük Üniversitesi, Hatay Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve KARDEMİR A.Ş. iştirakiyle yürütülen ve 21 Mart 2011 tarihinde başlayan “Paydaşların Katılımıyla Metal Sektöründe Sınav ve Belgelendirme Merkezi Oluşturulması Projesi“ başarıyla bitirildi. Projenin tanıtım ve kapanış toplantısı Ankara Dedeman Otelinde gerçekleştirildi.

 

Toplantıya HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Yönetim Kurulu Üyelerimizden Mustafa Toruntay, Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız ile Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş, ÇASGEM Başkanı İsmail Akbıyık, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, TÜRKAK Başdenetçisi Doğan Yıldız, AB-TR Delegasyon Sektör Yöneticisi Numan Özcan Proje Koordinatörü ve HAK-İŞ MEYEB Müdürü Şahin Serim, sendikalarımıza bağlı uzman ve yöneticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü ve HAK-İŞ MEYEB Müdürü Şahin Serim projenin kuruluş sürecini ve gelinen aşamayı anlatan bir sunum yaptı. Ardından bir konuşma yapan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan: “Bugün burada Türkiye’de bir ilki kamuoyu ile paylaşmanın gururu ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. HAK-İŞ olarak ezber bozan bu yeni yapıyı ülkemiz açısından büyük bir adım olarak değerlendiriyoruz. Hayat Boyu Öğrenmeyi desteklemek ve Metal-Makine Sektöründe çalışan işgücünün bilgi ve becerisini ölçmek üzere TÜRKAK tarafından akredite edilen ve MYK tarafından yetkilendirilen kısa adı HAK-İŞ MEYEB, uzun adı HAK-İŞ Konfederasyonu Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’nin kurulduğunu tüm çalışma ve eğitim hayatına gururla müjdeliyorum” dedi. Arslan bu alanda dünyada faaliyet gösteren tek işçi sendikaları konfederasyonunun HAK-İŞ olduğunu ifade ederek, “İşimiz burada bitmiyor. Önümüzde yapacak daha çok iş var. Öncelikle Metal ve Makine Sektöründe çalışan ya da çalışma potansiyeli olan iş gücünün becerisini ölçeceğiz ve belgelendireceğiz. Orta vade de ise HAK-İŞ MEYEB Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin kapsamını Konfederasyonumuzun faaliyet gösterdiği diğer sektörlerle genişleteceğiz. Dolayısıyla Sınav ve Belgelendirme konusunda Türkiye’de faaliyet gösteren en önemli aktörlerden biri olacağız” dedi.

 

“Tüm bu çalışmalar sonucunda MYK onaylı belgeye sahip olan işgücümüzün;  katma değer üreten, yaşam standardı yüksek, yeterliliği ve becerisi tanımlanmış kalifiye işgücü haline geleceğine inanıyoruz. MYK ve HAK-İŞ MEYEB belgeli işgücü istihdamda öncelikli olarak tercih edilecek, Yurt dışında çalışmaya ve Avrupa Birliği’nde serbest dolaşıma hazır hale gelecektir. Ayrıca işletmelerin ihtiyacı olan nitelikli işgücü talebi somut bir şekilde tanımlanmış ve karşılanmış olacaktır” diyen Arslan konuşmasının sonunda proje sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Kapanış toplantısında MYK Başkanı Bayram Akbaş, AB-TR Delegasyonu Sektör Yöneticisi Numan Özcan, ÇASGEM Başkanı İsmail Akbıyık, TÜRKAK Başdenetçisi Doğan Yıldız, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz de HAK-İŞ’in yürüttüğü projenin önemini anlatan birer konuşma yaptılar.

 

 

Program sonunda Genel Başkan Arslan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız, Öz İplik-İş Genel Başkanı Murat İnanç, OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke proje yöneticisi ve ortaklarına plaket sundu.

  

 

Proje sonunda Metal ve Makine Sektörüne ait 5 Meslek 9 Seviyede belgelendirme yapmak üzere HAK-İŞ Konfederasyonu Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (HAK-İŞ MEYEB) kurulmuş oldu. Kurulan merkez TÜRKAK tarafından akredite edilerek MYK tarafından yetkilendirildi.

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Mayıs 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu