HAK-İŞ KONFEDERASYONU: “KILIÇDAROĞLU’NU KINIYORUZ”

07 Mayıs 2013 14:00, Basın


HAK-İŞ KONFEDERASYONU: “KILIÇDAROĞLU’NU KINIYORUZ”

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Partisinin 7 Mayıs 2013 tarihli grup toplantısında Konfederasyonumuzu hedef alarak yaptığı değerlendirmelere ilişkin şu açıklama yapıldı:

 

“CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu‘nu, Partisinin 7 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirdiği grup toplantısında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaşanan gelişmeleri değerlendirirken Konfederasyonumuzu hedef alarak söylediği sözler, kullandığı üslup ve yaptığı benzetmeler nedeniyle kınıyoruz.

 

CHP Genel Başkanı’nın sözlerini 37 yıllık onurlu bir geçmişe sahip olan Konfederasyonumuza ve Konfederasyonumuz üyelerinin saygın iradelerine yapılan büyük bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz. CHP’nin ana muhalefet partisi görevini, HAK-İŞ üzerinden siyaset yaparak gerçekleştirmeye çalışmasını esefle karşılıyoruz.

 

12 Eylül’e, 28 Şubat’a 27 Nisan’a rağmen, yaşanan krizlere,  yürütülen kampanyalara rağmen büyük bir emek ve mücadeleyle; onuruyla, ilkeleriyle var olan HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 37 yıllık tarihi Sayın Kılıçdaroğlu’nun şiddet çağrısı olarak değerlendirdiğimiz yaklaşımına malzeme edilemeyecek kadar kıymetlidir.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu bugün ülkemizin ikinci büyük işçi konfederasyonudur. HAK-İŞ kurulduğu 1976 yılından itibaren vardır, var olmaya devam edecektir. 

 

CHP Genel Başkanı HAK-İŞ’e karşı daha önce de defalarca yaptığı bu haksız tutumu terk etmelidir. Son olarak Aralık ayında Asgari Ücret ile ilgili eksik ve yanlış bilgilerle Konfederasyonumuzu hedef alan Kılıçdaroğlu’nu 3 Ocak 2013 tarihinde ziyaret ederek, kendisine sunduğumuz Raporumuzla doğru şekilde bilgilenmesine katkı sağlamıştık.

 

1 Mayıs hazırlık sürecine ilişkin de taraflı ve yanlış şekilde bilgilendirildiğine inandığımız Sayın Kılıçdaroğlu’nu, sorumlu sendikacılık anlayışımızın gereği olarak bir kez daha 1 Mayıs hazırlık sürecine ilişkin yaşanan gelişmelere yer vereceğimiz mektubumuzla doğru şekilde bilgilendireceğiz.  

 

Konfederasyonumuzun geçmişinde toplumun huzur ve düzenini bozacak marjinal tutum ve davranışlar, fiili çatışma ve gerilimler bulunmamaktadır. HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin programları ve duruşu 29.04.2013 tarihinde saat 10.30’da Genel Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz Basın Toplantısında kamuoyu ile paylaşılmıştır. Konfederasyonumuzun Taksim’e üyeleri ile gideceği, şartların uygun olması halinde üyeleri ile Taksim’e gireceği, ancak çatışma ve gerilime girmeyeceği ifade edilmiştir.

 

Konfederasyonumuz sürecin başından itibaren planlamış olduğu programı uygulamış, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü üye sendikalarıyla sadece emekçilerin katılımıyla birlik ve beraberlik içinde kutlamıştır. HAK-İŞ, kutlama alanlarını kutsayarak Türkiye’yi hiçbir zaman gerilime sürüklememiş, tüm Türkiye’yi   1 Mayıs için kutlama alanı yapmıştır. Bu yıl kitlesel kutlama yapan tek işçi Konfederasyonu HAK-İŞ’tir.

 

Konfederasyonumuz, “KARABÜK’TEYİZ, TAKSİM’DEYİZ, 81 İLDEYİZ, TÜM TÜRKİYE’DEYİZ.” Sloganıyla, Taşeronlaşmaya Hayır Diyoruz”, “Mevsimlik İşçilere Kadro İstiyoruz.” ve “Kamuya Kadrolu İşçi Alınsın” ana temalarıyla planladığı şekilde Karabük’te kitlesel şekilde Taksim’de sembolik katılımla, HAK-İŞ ve üye sendikalarının örgütlü olduğu tüm iller ve Türkiye’nin her köşesinde olaysız ve gerilimsiz, günün anlam ve içeriğine uygun olarak görkemli ve coşkulu şekilde kutlanmıştır.

 

Özellikle Taksim’e giriş sadece Konfederasyonumuza tanınan bir imtiyaz ya da sadece Konfederasyonumuza yapılan bir teklif olarak lanse edilmeye çalışılmaktadır. Diğer Konfederasyonların yetkililerince de ifade edildiği gibi Taksim’de çelenk koyma, basın açıklaması ve anma etkinliğinin sembolik katılımla yapılabileceği bilgisi Valilik ve Emniyet yetkililerince tüm Konfederasyonlara iletilmiştir. Hal böyle iken Konfederasyonumuza bir istisna sağlandığını ima eden sözlerin asılsız ve haksız olduğunu belirtmek isteriz.

 

Sayın Kılıçdaroğlu’nun üslubuna ve tüm çabasına rağmen HAK-İŞ Konfederasyonu seviyesini koruyarak, herhangi bir polemiğe girmemeye özen gösterecektir. HAK-İŞ olarak, ülkemiz çalışma hayatının başta sendikal örgütlenme, taşeronlaşma, iş kazaları olmak üzere birçok sorunu bulunurken CHP Genel Başkanının bu sorunları gündeme getirmek yerine, bir emek örgütünü dışlamaya ve ötekileştirmeye yönelik tutumunu, Konfederasyonumuzu toplum önünde itibarsızlaştırmaya yönelik ifadelerini kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.”

HAK-İŞ Basın Bürosu

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Mayıs 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu