SOSYAL GÜVENLİK UZMANI ALİ TEZEL ÇARK ETTİ: “HAFIZAM BENİ YANILTMIŞ, ÖZÜR DİLİYORUM”

06 Mayıs 2013 14:00, Haberler


SOSYAL GÜVENLİK UZMANI ALİ TEZEL ÇARK ETTİ:

“HAFIZAM BENİ YANILTMIŞ, ÖZÜR DİLİYORUM”

1 Mayıs 2013 tarihinde CNN Türk kanalında Cüneyt Özdemir’in sunduğu 5N1K programına katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı gazete yazarı Ali Tezel Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun hazırlık süreci ile ilgili bazı asılsız iddialarda bulunmuştu. Tezel’e göre Çalışma Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarı Başbakanlık tarafından TBMM’ye  gönderilirken örgütlenme barajı yüzde sıfır olarak belirlenmiş, ancak “HAK-İŞ tarafından buna yapılan itiraz” neticesinde baraj yüzde 3’e çıkmıştı, çünkü sendikacılar bunu istememişti. Bu sırada canlı yayına bağlanan Genel Başkanımız Mahmut Arslan Tezel’i yalanlamış ve HAK-İŞ’in sürecin her aşamasında yüzde sıfır baraj için çaba sarf ettiğini anlatmıştı. Genel Başkan Arslan bunu şu şekilde dile getirmişti: “İftira atıyorsun, insanlara hakaret ediyorsun. Bakın ben tekrar ediyorum, ben olayın içindeyim. Bakanlar Kuruluna giden tasarıda 0,5 baraj var, Bakanlar Kurulundan Meclis’e gelen tasarıda yüzde 3 baraj var. Dolayısıyla HAK-İŞ olarak da biz asla ve asla ne sıfır barajı üzerindeki bir baraja evet dedik, ne de bunu onayladık. Biz sıfır barajı inatla istedik.”

Program sonunda sunucu Cüneyt Özdemir, Ali Tezel’in ağır bir iddiada bulunduğunu ve kendisinden bu konuda daha sağlıklı ve net kanıtlar göstermesini umduğunu söyledi.

TEZEL, HAK-İŞ BAŞKANI MAHMUT ARSLAN İLE HAK-İŞ’LİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Bir gün sonra Habertürk Gazetesindeki sütununda kaleme aldığı yazıda Tezel hafızasının kendisini yanılttığını belirterek HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’dan ve HAK-İŞ’lilerden özür diledi. Yazısında hafızasının kendini yanılttığını ifade eden Tezel “O günün gazetelerine baktım, gerçekten de HAK-İŞ barajın sıfır olması için Başbakan’a çıkmış ama Başbakan HAK-İŞ yerine TÜRK-İŞ ve TOBB’un talebi olan yüzde 3’ü tercih etmiş. Yanılan hafızam sebebiyle HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan ile HAK-İŞ’lilerden özür dilerim” ifadelerine yer verdi.

 

Ali Tezel’in 3 Mayıs 2013 tarihinde Habertürk gazetesinde yer alan söz konusu yazısını okumak için tıklayınız..

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Mayıs 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu