HAK-İŞ KONFEDERASYONU BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRİSİ YAYINLANDI

25 Nisan 2013 14:00, Haberler


 

 

25.04.2013         

HAK-İŞ KONFEDERASYONU

BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRİSİ YAYINLANDI

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanlar Kurulu, 23 Nisan 2013 tarihinde Genel Başkan Mahmut ARSLAN başkanlığında toplanarak, barış sürecini ve akil insanlar heyetinin çalışmalarını, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını, taşeron çalışma sorununu ve üye sendikaların örgütlenme çalışmalarını değerlendirmiş ve bu konularla ilgili kararlar almıştır. Başkanlar Kurulu'nun altını çizdiği hususlar özetle şöyledir;

 

"HAK-İŞ Başkanlar Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, Türkiye'nin geleceğe doğru emin adımlarla yürüdüğünün altını çizmiştir.

 

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu Barış Sürecini desteklediğini, Genel Başkan Mahmut ARSLAN'ın Akil Adamlar Heyetinde yer almasının önemli olduğunu, HAK-İŞ'in sahip olduğu birikim ve bilgi kapasitesi ile Türkiye'nin barış ve demokrasi sürecine her zaman olduğu gibi bugün de katkı sağlayarak etkin rol oynayacağına olan inancını belirtmiştir.

                                        

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs'ın ruhuna uygun olarak, şablonlardan ve önyargılardan uzak olarak çalışanların birlikteliği çerçevesinde, taşeronlaşmaya hayır temasıyla 'Karabük'teyiz, Taksim'deyiz, 81 İldeyiz, TÜM TÜRKİYEDE'YİZ' sloganıyla kutlamasının 1 Mayıs kültürünün yaygınlaşması ve çalışma hayatının problemlerinin dile getirilmesi açısından önemli olduğunu vurgulamıştır. HAK-İŞ 1 Mayıs'ta Taksim'deki ortak kutlamalara katılacak, Karabük'te kitlesel kutlayacak ve 81 ilde kutlama programı uygulayacaktır.

 

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu, kölelik sistemi ile eş değer hale gelen alt işverenlik uygulamasını teşvik edilen politikaların terk edilmesi gerektiğini vurgulamıştır.

 

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu, Konfederasyonumuza üye sendikaların örgütlenme çalışmalarının hızlı ve etkin olarak sürdürülmesinden büyük memnuniyet duyduğunu, HAK-İŞ ailesinin Futbol-Sen, Öz Taşıma-İş ve Liman-İş Sendikalarının katılımıyla büyüyerek 17'ye ulaşmasından büyük memnuniyet duyduğunu ve HAK-İŞ'in bütün işkollarında örgütlülüğünü sağlama yönündeki kararlılığını devam etmesini istemiştir. "

 

EK:

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisi'nin tam metni ekte sunulmuştur.

(Ayrıca www.hakis.org.tr adresinden temin edilebilir) 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Nisan 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu