TORUNTAY; ASKİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE KATILDI

11 Nisan 2013 14:00, Haberler


TORUNTAY; ASKİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE KATILDI

ASKİ’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ MUTLU BİTTİ

 

 HAK-İŞ Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş sendikası ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlanarak, imza altına alındı.

 

Toplu İş Sözleşmesi HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay, ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya ve Ankara 6 No’lu Şube Başkanı İbrahim Tuncer tarafından imzalandı. Sözleşme törenine ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Bayram Açıkgöz ile Ankara 5 No’lu Şube Başkanı Ömer Yılmaz da katıldı.

 

2 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesiyle, ASKİ’de çalışan üyelerimizin ücretlerinde altı aylık dilimler halinde %4’er oranında artış sağlandı. Sosyal haklarla birlikte %35’lere varan ücret artışı ASKİ işçisini sevindirdi.

 

İmzalanan toplu iş sözleşmesini değerlendiren HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay, toplu iş sözleşmesinin hak kaybına neden olmadan kısa zaman içerisinde ve uzlaşıyla imzalanmasının önemli olduğunu söyledi.

 

ASKİ emekçilerinin iş verimliliğinin yüksek ve iş yükünün ağır olduğuna dikkat çeken Toruntay,  bu ağır çalışma koşullarına binaen, sözleşmeyle sağlanan yıllık %8 oranındaki artışın yanı sıra, ASKİ emekçilerinin sosyal haklarında da günün koşullarına göre önemli iyileştirmeler sağlandığını söyledi.

 

ASKİ’nin gerçekleştirdiği altyapı yatırımlarıyla Ankara’nın gözbebeği olduğunu ifade eden Toruntay, ASKİ Genel Müdürü Kaya’ya hem çalışmalarından hem de sözleşmeye katkısından dolayı teşekkür etti.

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya da ASKİ emekçilerinin çalışkanlığını her zaman takdir ettiğini hatırlatarak, “Bütün proje ve çalışmalarımızın ardında işçilerimizin emeği var. Sözleşmemizin tüm işçilerimiz için bir huzur kaynağı ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

  

Ankara 6 No’lu Şube Başkanımız İbrahim Tuncer de sözleşmenin başarılı bir sözleşme olduğunu belirterek, hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Nisan 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu