TORUNTAY; MAMAK BELEDİYESİ TOPLU SÖZLEŞME TÖRENİNE KATILDI

10 Nisan 2013 14:00, Haberler


TORUNTAY; MAMAK BELEDİYESİ TOPLU SÖZLEŞME TÖRENİNE KATILDI

 

 

Hak-iş bağlı Hizmet-İş Sendikası  ile Mamak Belediyesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandırılarak imza altına alındı.

 

 

Toplu iş sözleşmesi imza törenine HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgün, Hizmet-iş Genel Sekreteri Devlet Sert, Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Celal Yıldız, Hizmet-iş Kadın Komite Başkanı Emel Ünal Kılıç, belediye birim amirleri, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

 

 

İmza töreninde konuşan HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay, imzalanan toplu iş sözleşmesinin Sendikamız Hizmet-İş üyelerinin haklarını başarıyla savunan bir sözleşme olduğunu söyledi.

 

HAK-İŞ’in demokratik bir işçi örgütü olduğunu ve her zaman demokrasiden yana tavır aldığını belirten Toruntay, “HAK-İŞ hiçbir zaman militarizmden yana olmamış, aksine tüm antidemokratik uygulamaların karşısında durmayı bilmiştir. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki demokrasi demek iş, aş, ekmek demektir” diye konuştu.

 

 Mamak Belediye Başkanı Akgün’ün başarılı bir belediye başkanı olduğunu ifade eden Toruntay, Akgün’ün ortaya koyduğu çalışmalarla Mamak’ın çehresini değiştirdiğini söyledi.

 

Hizmet-iş Genel Sekreteri Devlet Sert de yapılan sözleşmenin 4. Dönem toplu iş sözleşmesi olduğuna vurgu yaparak, Sendikamız tarafından üyelerimiz için yaptırılan ferdi kaza sigortası ve üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına yönelik eğitim yardımı uygulamasının Türkiye’de örnek uygulamalar olduğunu söyledi.

  

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgün de belediye olarak her zaman adaletin ve çalışanın yanında olduklarını vurguladı. Toplu iş sözleşmesinin her iki tarafın da haklarını önceleyen bir sözleşme olduğunun altını çizen Akgün, bir sürpriz yaparak, önce 4+4 olarak tasarlanan ücret artışını birer puan daha artırarak 5+5 yaptığını açıkladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Nisan 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu