İŞVEÇ SENDİKACILARINDAN HAK-İŞ’E ZİYARET

10 Nisan 2013 14:00, Haberler


İŞVEÇ SENDİKACILARINDAN HAK-İŞ’E ZİYARET

 

İsveç Profesyonel Çalışanlar Konfederasyonu (TCO)’ndan 5 kişilik bir heyet, Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

TCO Genel Başkanı Eva NORDMARK başkanlığındaki heyette, Yönetim Kurulu Üyeleri Kristina STUTTERHEIM, Arne KÖNİG, Thomas JANSON ve HANNA FİNMO yer aldı.

 

İsveçli konuk heyet, Türkiye-AB ilişkileri ile Türkiye’de çalışma yaşamında ve sendikal alanda yaşanan son gelişmeler hakkında HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa TORUNTAY tarafından bilgilendirildi. Ziyarette HAK-İŞ ve PERC Gençlik Komitesi Başkanı Tuğba BALCI ve HAK-İŞ Projeler Koordinatörü ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu Üyesi Şahin SERİM ve Hizmet-İş Sendikası Projeler Koordinatörü Recep ATAR hazır bulundu.

 

 

Avrupa Komisyonu yöneticileri ile görüşmek üzere Brüksel’de bulunan Genel Başkan Mahmut ARSLAN’ın selam ve başarı dileklerini ileten Genel Başkan Yardımcısı TORUNTAY, kendisine yöneltilen sorular üzerine, “Hem ülkelerimiz hem de konfederasyonlarımız arasındaki ilişkilerin yoğunlaşarak devam etmesini ve gelişmesini arzu ediyoruz. Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde İsveç’in verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu süreçte tüm fasılların müzakerelere açılmasını, vize, serbest dolaşım gibi problemlerin çözümlenmesini bekliyoruz” dedi.

  

TCO Genel Başkanı NORDMARK’ın “Türkiye’de sendikalara yapılan baskınlar ve sendikacıların tutuklanması bizleri üzmektedir. Bu konuda TCO ile HAK-İŞ birlikte ne yapabilir?” şeklinde sorusunda HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı TORUNTAY, “Sendikalara yapılan gece yarısı baskınları ve sendikacıların tutuklanmış olması bizleri de üzmüştür. Bu baskınları kınıyor ve tutuklu sendikacıların adil yargılanmasını istiyoruz. Bu yöndeki isteklerimizi hükümete de ilettik. HAK-İŞ geçmişte 18 ilde ‘Darbelerin Karanlığından Demokrasinin Aydınlığına’ mitingleri düzenlemişti. HAK-İŞ her zaman özgürlükten ve adaletten yana tavır koymuştur” dedi.

 

 

Bugün itibariyle HAK-İŞ’e bağlı 16 işkolu (sektör) sendikası bulunduğunu ve enerji, bankacılık, iletişim ve sağlık işkollarında sendika kurma çalışmalarının devam ettiğini anlatan Genel Başkan Yardımcısı TORUNTAY, “Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve bağlı sendikalar bünyesinde kadın yönetici ve personel sayısı giderek artmaktadır. Üyelerimizin yaklaşık %11’i de kadındır” dedi.

  

İsveç-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Üyesi ve TCO Dış İlişkiler Yöneticisi Thomas JANSON, 2013 yılı sonbaharında Türkiye’den 4 konfederasyonunun katılımıyla yapmayı planladıkları sendikal yaşamdaki son gelişmelerin değerlendirileceği seminere, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i de davet etti. Genel Başkan Yardımcısı TORUNTAY,  HAK-İŞ olarak böylesi bir seminere katılmaktan memnuniyet duyacağımızı ifade etti.

  

Ziyaretin anısında Genel Başkan Yardımcısı TORUNTAY, TCO Genel Başkanı Eva NORDMARK’a HAK-İŞ armalı vazo hediye etti. Ziyaret programı, hediyeleşme ve gelecekte birlikte çalışma temennileriyle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Nisan 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu