GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNE NECATİ ÇELİK’İN ADI VERİLDİ

08 Nisan 2013 14:00, Haberler


GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNE NECATİ ÇELİK’İN ADI VERİLDİ

 

Gölcük Devlet Hastanesine HAK-İŞ’in talebi üzerine merhum Necati Çelik’in adı verildi.

 

HAK-İŞ’ten merhum Necati Çelik’e bir vefa örneği daha… Gölcük Devlet Hastanesine HAK-İŞ’in talebi ve Sağlık Bakanlığının onayıyla, HAK-İŞ eski Genel Başkanı, 54. Hükümetin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı merhum Necati Çelik’in adı verildi.

 

 

Necati Çelik'in isminin Gölcük Devlet Hastanesine verilmesi sebebiyle bugün saat 11.00’de düzenlenen törene HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Öz Ağaç-İş Genel Başkanı Eyüp Karaderili, OLEYİS Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke, HAK-İŞ'e bağlı sendikaların genel yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Azize Sibel Gönül, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Sarıışık, Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ünaldı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Ak Parti Gölcük İlçe Başkanı Sedat Yücel, merhum Necati Çelik’in eşi Sermin Çelik, babası ve akrabalarının yanı sıra, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Marmara Bölgesindeki şube başkanları ile çok sayıda işçi ve vatandaş katıldı.

 

 

 

Törende ilk konuşmayı yapan merhum Çelik’in eşi Sermin Çelik de hastaneye eşinin isminin verilmesinden dolayı onur duyduğunu ifade ederek, bu onuru layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ardından kürsüye gelen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık Necati Çelik’e rahmet dileyerek hastane hakkında bilgi verdi.

 

 

 

Törende konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, merhum Çelik’le 1975 yılında Gölcük Tersanelerinde çalışırken tanıştıklarını hatırlatarak, onu her zaman rahmetle andığını söyledi.

 

 

  

 Merhum Çelik’le uzun yıllar beraber çalıştıklarını belirten Arslan, “HAK-İŞ’in bugünlere gelmesinde merhum Çelik’in emeği ve katkısı büyüktür. Yeni sendikal anlayışın oluşturulmasında bize rehberlik etmiştir” dedi.

 

 

 Merhum Çelik’in gerek HAK-İŞ camiası gerekse toplumun tüm kesimleri tarafından takdirle hatırlandığını kaydeden Arslan, hastaneye onun isminin verilmesinin bu takdir ve saygının bir karşılığı olduğunu söyledi.

 

Çelik’in hastaneye isminin verilmesinin HAK-İŞ’in talebi olduğunu kaydeden Arslan, onun isminin başka yerlerde de yaşatılmasına yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Çelik’in Gölcük’te isminin yaşatılması talebimizi uygun gördüğü için huzurlarınızda teşekkür ediyor, ayrıca Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’a da destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Merhum Çelik’i dost olarak nitelendiren Arslan, “Onu unutmayacağız, ismini yaşatacağız” dedi.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Kocaeli’de yapılan sağlık çalışmalarından bahsederek, Necati Çelik isminin hastaneye hayırlı olması dileklerinde bulundu.

 

 

Kürsüye gelen Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül de sağlık alanında yapılan çalışmalardan örnekler verdi. Necati Çelik’e rahmet dileyen Gönül hastanenin yeni isminin hayırlı olmasını diledi.

 

 

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise “Necati Çelik, adam gibi adamdı” ifadelerini kullandı.

 

 

Konuşmaların ardından protokol ve merhum Necati Çelik’in yakınları açılış kurdelesini keserek, hayırlı olsun olmasını dilediler.

 

Hastaneye ismi verilen merhum Necati Çelik, 1952 Gölcük Hamidiye Köyü doğumlu. 1974 yılında çalışma hayatına başlayan Çelik, 1980 yılında Öz Gıda-İş sendikasında profesyonel sendikacılığa başladı. 1980 yılında HAK-İŞ Genel sekreterliğine, 1981 yılında ise Genel Başkanlığa seçildi. 1995 Genel seçimlerinde Kocaeli’den Refah Partisi milletvekili olarak parlamentoya giren Çelik,1996 yılında kurulan 54. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptı. Çelik, 11 Ocak 2009’da vefat etmişti.

 

HAK-İŞ Konfederasyonumuzun 2012 yılında "Kısa Film Uzun İş" Slogranıyla Emek temalı kısa film yarışmasında bir vefa örneği olarak Merhum Necati Çelik adına özel ödül düzenlenmişti. Ayrıca Merhum Necati Çelik’in ismi 2009 yılında da yine HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan’ın önerisi üzerine bir vefa örneği olarak, Sendikamız Hizmet-İş’in Emek Konukevi’nin konferans salonuna verilmişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Nisan 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu