MISIR SENDİKAL HEYETİNİN HAK-İŞ ZİYARETİ

26 Mart 2013 14:00, Haberler


MISIR SENDİKAL HEYETİNİN HAK-İŞ ZİYARETİ

 

Mısır Tarım, Balıkçılık ve Arazi Islahı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mohamed Salem Mourad ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konfederasyonumuz Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay’ı ziyaret etti.

 

Ziyarete konfederasyonumuz Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan, Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız, Öz Orman İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar ve HAK-İŞ Kadın Kolları Başkanı Jülide Sarıeroğlu bulundu. Ziyarette ayrıca Mısırlı Sendikacılardan Genel Sekreter Samy Mohamed Reza, Genel  Yönetim Kurulu Üyeleri Hamouda Hussein Ahmed ve Gamal Mohamed Yousef ve Dış İlişkiler Uzmanı Mohamed Ahmed Helaly katıldı.

 

Mısır Tarım, Balıkçılık ve Arazi Islahı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mohamed Salem Mourad ziyarette, “Kardeş Türkiye çok büyük ve bizler için çok önemli bir ülkedir. Türkiye’nin sendikal birikimi ve uluslararası ilişkileri çok güçlüdür. Bizler de bundan yararlanmak istiyoruz. Ayrıca, Türk sendikalarının, uluslararası sendikal camia ile bölgemizdeki işçi hareketi arasında köprü olmasını arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

Konfederasyonumuz Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay’da ziyaretteki konuşmasında iki ülke arasında hem fikir birliği, hem ticaret noktasında, hem de sendikal açıdan çalışanlar açısından oluşacak birliktelikler ve ortaklıkların son derece önemli olduğunu ifade eden Toruntay, Türkiye’yi ve Sendikal Ortamı tanımaları açısından son derece olumlu bir ziyaret olduğunu söyledi.

 

Mısır Heyeti ayrıca karşılıklı sendikal işbirliğini geliştirmek üzere Öz Orman İş Sendikası ile iş birliği protokolü imzaladı.

 

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, imzalanan işbirliği protokolüyle, her iki sendikanın güçlerini, sendikal birikimlerini ve uluslararası deneyimlerini birleştirme iradesi gösterdiklerini belirterek, karşılıklı işbirliğinin her iki ülkedeki emekçilerin yararına olacağını söyledi.

 

Günün anısına Konfederasyonumuz Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay, Mısır Tarım, Balıkçılık ve Arazi Islahı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mohamed Salem Mourad'a HAK-İŞ vazosu hediye etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Mart 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu