TORUNTAY: "NEVRUZ; BARIŞ, KARDEŞLİK VE UMUT GETİRSİN"

21 Mart 2013 14:00, Basın


 

TORUNTAY: "NEVRUZ; BARIŞ, KARDEŞLİK VE UMUT GETİRSİN"

 

HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa TORUNTAY, yaptığı yazılı açıklamada, baharın gelişini ve insan ruhunun tabiattaki uyanışını simgeleyen Nevruz'un barış ve kardeşlik içinde kutlanması ve şiddete prim verilmemesi gerektiğini söyledi.

 

HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa TORUNTAY, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

                "Ortadoğu'dan Asya'ya kadar geniş bir coğrafyada kutlanan 21 Mart Nevruz Bayramı'nın başta bu bölgede yaşayanlar olmak üzere tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum.

                Zengin bir kültür birikimine sahip Türk Milletinin yaşayan en önemli geleneklerinden biri olan; baharın gelişini ve insan ruhunun tabiattaki uyanışını simgeleyen Nevruz Bayramı, tabiattaki değişimin yanı sıra kutlandığı tüm ülkelerde barışın, kardeşliğin, dostluğun ve huzurun çağrıcısı olmuştur.

                Birlik ve beraberliğin arttığı dayanışmanın güçlendiği, bağışlama, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin yüceldiği bu özel günleri, gerginlik ve çatışmalara dönüştürecek gelişmelerin yaşanmaması, şiddete prim verilmemesi en büyük dileğimizdir. Bu yılki Nevruz Bayramının da son yıllardaki gibi huzur ve barış ortamında kutlanması, bayrama yaraşır kutlama tarzlarının ortaya konulması tüm toplumu sevindirecek ve kaynaştıracaktır.

                Aynı bayramı kutlayan insanların birbirlerine karşı bu kadar hoşgörüsüz olması anlaşılır bir durum değildir. Ülkemizi ve çevremizdeki ülkeleri olumsuz yönde etkileyen ve kalkınma yarışında geride bırakan bu olumsuzlukların biran önce son bulması en büyük beklentimizdir. Nevruz dolayısıyla başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada akan kanın durması herkesi mutlu edecektir.

                Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin ve kardeş ülke halklarının Nevruz Bayramını kutluyor, başta çalışanlar olmak üzere Nevruz'un tüm dünyaya barış, kardeşlik ve umut getirmesini ve yeni başlangıçlara vesile olmasını diliyorum."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Mart 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu