BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN HAK-İŞ’E ÖVGÜ

12 Ocak 2013 14:00, Haberler


BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN HAK-İŞ’E ÖVGÜ


Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin 8. Olağan Genel Kurulu İstanbul’da yapıldı. Genel Kurul’da işadamları büyük bir sürpriz yaparak Türkiye iş hayatı tarihinde ilk kez bir sendikacı olarak Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı Divan Kurulu Başkanlığı’na seçtiler. Genel Kurula kaılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bu güzel karardan dolayı ASKON’u ve Genel Başkanımız Arslan’ı tebrik etti.
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) İstanbul Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün burada ASKON’un genel kurulunda son derece anlamlı, son derece umut verici bur tabloya şahit olacağım. Bir işçi Sendikaları konfederasyonu olan HAK-İŞ’in genel başkanı, bir işadamları örgütünün genel kurulunda divan başkanlığı yapacak. Endüstri ilişkilerinde ve çalışma hayatında özlediğimiz bu tablonun iş barışına olduğu kadar, iş sağlığı ve güvenliğine de aynen bu salondaki tablo gibi yansımasını yürekten temenni ediyorum” dedi.
Hak-iş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ASKON’un 8. Olağan Genel Kurulu'nda delegelerin oybirliğiyle divan başkanı seçildi. Genel Başkan Arslan Divan Başkanı olarak genel kurula seslendi. Konuşmasında işçi-işveren ilişkileri konusuna değinen Arslan, HAK-İŞ olarak işvereni rakip değil sosyal ortak olarak gördüklerini belirtti. Genel Kurul sonrası bir açıklama yapan Arslan: “ASKON Genel Kurulunda HAK-İŞ'e büyük bir jest yapıldı. Kongre Divan Başkanlığına HAK-İŞ Başkanı teklif edildi. ASKON delegelerinin oy birliği ile Divan Başkanlığına seçilmemiz Türkiye endüstriyel ilişkiler sisteminde tarihi bir gelişmedir. ASKON Genel kurulunda HAK-İŞ’e gösterilen ilgi duruşumuzun işçi hareketi için ne kadar önemli olduğunun somut bir göstergesidir. ASKON Genel BAŞKANI Sayın Mustafa Koca ve Genel Kurul delegeleri tabuları ve bildik ezberleri yıkıp geçtiler. ASKON'u kutluyorum. Genel Kurul delegelerinin HAK-İŞ'e gösterdiği sıcak, samimi ve dostça ilgi, aslında geç kalmış bir buluşmanın sonucuydu. Genel Kurul'un açılışında Sayın Başbakan'ın yaptığı konuşmada bir işveren örgütünün kongresinde HAK-İŞ Başkanının divan başkanlığına seçilmesinin öneminin altını çizmesi ve bu durumun ülkemiz açısından ne kadar değerli olduğunu net bir şekilde ifade etmesi önemlidir. ASKON Genel kurulunda yaptığımız konuşmada "Birlikte çalışmaya, geleceği birlikte inşa etmeye davet ettik. Özgün modeller inşa etmeyi önerdik. Batının çatışmacı sendikal anlayışının yerine dayanışmacı, uzlaşmacı ve geleceği birlikte inşa etmeyi isteyen bir anlayışı öne çıkardık” dedi.

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Ocak 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu