HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN’IN YENİ YIL MESAJI

31 Aralık 2012 14:00, Haberler


 

HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN’IN YENİ YIL MESAJI

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan 2013 yılına girilirken, yeni yıldan beklentileri ve iyi dileklerini içeren bir mesaj yayımladı.

YENİ YILDA EMEKÇİLER İÇİN YENİ ADIMLAR BEKLİYORUZ

2012 yılını Türkiye sendikacılığı ve HAK-İŞ olarak çok önemli bir yasal adımın atılması ile birlikte kapatıyoruz. Kuşkusuz 30 yıldır çalışanlarımızın, sendikacılığın önünü tıkayan darbe ürünü yasanın yerine yeni bir Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası’nın çıkarılması önemli bir adım olmuştur. Bazı eksiklerine, işçinin lehine olmayan birtakım maddelerine rağmen sendikacılığın göğsünde saplı duran bu paslı çivi yerinden oynatılmış, Türkiye’nin çağdaşlaşması, özgürleşmesi yönünde bir adım daha atılmıştır.

Bununla birlikte yılın son günlerinde açıklanan yeni asgari ücret rakamları hepimizi üzmüştür. Bu asgari ücret ile 2013’ü çalışanımızın mutlu bir şekilde geçirmesi mümkün değildir.

2013 yılı HAK-İŞ için yasal rasyonaliteye kavuşturulmuş bir zeminde yoğun örgütlenme çalışmaları ile geçecektir. Hem yeni çıkan Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası’nın eksiklerinin giderilmesi, hem çalışanlarımızın sorunlarının çözümünde yeni mücadelelere hazırlanılması, hem de HAK-İŞ’in ve Türkiye sendikacılığının küresel boyutlarda ses getirecek yeni adımlar atması için heyecan ve azimle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Yeni yılda daha demokratik ve özgür bir Türkiye istiyoruz. Çalışanların haklarının korunduğu, iş kazalarının ortadan kalktığı, karşılıklı diyalog ortamının güçlendirildiği bir ülke hepimizin hakkı. Ayrıca, bölgemizde ve özellikle Suriye’de sürmekte olan katliamların, acı ve gözyaşının bir an önce dindirilmesi ve çevre ülkelerdeki kardeşlerimiz için de istikrar ortamının oluşması öncelikli dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 2013 yılının ülkemize, milletimize, insanlığa ve büyük HAK-İŞ Ailesine hayırlar getirmesini diliyorum.

Saygılarımla.

Mahmut Arslan

HAK-İŞ Genel Başkanı

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Aralık 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu