HAK-İŞ VE MEMUR-SEN’İN DUYARLILIĞI, ULUSLARARASI YARDIM KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜ

28 Aralık 2012 14:00, Haberler


HAK-İŞ VE MEMUR-SEN’İN DUYARLILIĞI, ULUSLARARASI YARDIM KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜ 

 

HAK-İŞ ve Memur-Sen’in Suriye’de yaşanan insanlık trajedisine sessiz kalınmaması ve halkın kış günlerinde yaşadığı dramı hafifletmek için başlattığı Suriye halkına yardım kampanyası, “Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" adıyla uluslararası bir yardım kampanyasına dönüştürüldü

 

“Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye” kampanyasının tanıtımı, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

 

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kampanya tanıtım toplantısına Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AFAD Başkanı Fuat Oktay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

 

ARSLAN, DUYARLILIĞA DAVET ETTİ

Yardım kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in kuruluş felsefesi ve son genel kurulunda alınan karar gereği, dünyanın neresinde ve hangi etnik, dini toplum olursa olsun, mazlumların yanında olmayı kurumsal sorumluluk addettiklerini belirtti.

 

HAK-İŞ’in söz konusu ilke, karar ve anlayış gereği daha önce de pek çok mazlum ve mağdurların yanında olduğunu hatırlatan Arslan, “Dün Filistin’de, Somali’de, Myanmar’da, bugün Suriye’de mazlumların yanındayız. Çünkü biz, yöremizde, bölgemizde, ülkemizde ve küremizdeki her mazlumun bizden alacaklı olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

Arslan, Suriye’de genç-yaşlı, çocuk, kadın ayırt edilmeksizin binlerce insanın katledildiğine, on binlerce insanın zoraki göç ettiğine ve yine on binlerce insanın da yardıma muhtaç durumda olduğuna dikkat çekti. Arslan, “Türkiye Cumhuriyeti, Suriye konusunda üzerine düşen görevi yapmıştır.  Şimdi biz de sivil toplum örgütleri olarak görevimizi yapıyoruz. Başlattığımız Suriye halkına yardım kampanyamızı “Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye” adıyla uluslararası bir yardım kampanyasına dönüştürdük. Buradan herkesi Suriye’de yaşananlarla ilgi duyarlılığa davet ediyorum” diye konuştu.

 

HAK-İŞ KAMPANYAYA 100.000 TL İLE KATILIYOR

 

HAK-İŞ 100.000 TL, Memur-Sen ise 130.000 TL katkı sağlayarak kampanyaya katılıyor. Toplanan yardımlar, Suriye’de açlık ve soğukla mücadelede ederek yaşama tutunmaya çalışan halka dağıtılacak. Kampanyaya 200'e yakın sivil toplum kuruluşu ve sendika destek veriyor.

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Aralık 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu