GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN, KARAMAN'DA ZİYARETLERDE BULUNDU

19 Kasım 2012 14:00, Haberler


GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN, KARAMAN'DA ZİYARETLERDE BULUNDU

Sendikal faaliyetleri yerinde görmek için Karaman’a bir ziyaret gerçekleştiren HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, beraberindeki heyetle birlikte Karaman Valiliği, Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına ziyaretlerde bulundu.

İLK ZİYARET VALİLİĞE

Genel Başkanımız Arslan, Karaman'da yaptığı temaslar çerçevesinde ilk ziyaretini Karaman Valisi Murat Koca'ya yaptı.

Arslan, Karaman'a bir süre önce atanan Vali Koca'ya görevinde başarılar diledi, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun çalışmalarını anlattı.

Vali Koca ise, Arslan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Arslan'a Aktekke Maderi Mevlana kristali hediye etti.

ARSLAN, BELEDİYEDE ÇİÇEKLE KARŞILANDI

Genel Başkanımız Arslan, valiyi ziyaretinin ardından, belediye başkanlığına geçti. Arslan, belediye binası önünde Karaman Şube Kadın Komitemiz Başkanı Aliye Gürbüz, işyeri sendika temsilcilerimiz ve üyelerimiz tarafından çiçekle karşılandı.

Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Çalışkan ile görüşen Arslan, üyelerimizin sorularıyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

ÜÇÜNCÜ ZİYARET İL ÖZEL İDARESİNE

Arslan, üçüncü ziyaretini Karman İl Özel İdaresi'ne yaptı. Burada İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız'la görüşen Arslan, il özel idaresinin çalışmaları ve idare bünyesinde çalışan işçilerin durumları hakkında bilgi aldı.

REKTÖR GÖKMEN'İ ZİYARET ETTİ

Daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen'i makamında ziyaret eden Arslan, tekrar rektör atanması nedeniyle Prof. Dr. Gökmen'i tebrik etti. HAK-İŞ'in üniversitelerle işbirliğini geliştirmeyi önemsediği ve öncelediğini kaydetti.

Rektör Gökmen de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde daha önce bir konferans veren Genel Başkanımız Arslan'a, verdiği konferans ve sonrasında çekilişle 3 öğrenciye burs vermesinden dolayı üniversite ve öğrenciler adına teşekkür etti.

Arslan, buradan Karaman Organize Sanayi Bölgesi'ne geçti.

ARSLAN, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜ

Beraberindeki heyetle birlikte Karaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Kemal Boynukalın'ı makamında ziyaret eden Arslan, Karaman'ın gelişen Türkiye ekonomisinde payının önemli yer tuttuğunu kaydederek, Karaman'a yatırım yapan işverenleri tebrik etti.

HAK-İŞ'in örgütlenme faaliyetlerini anlatan Arslan, HAK-İŞ olarak, organize sanayi bölgesindeki işyerlerinde örgütlenme çalışması yapmak istediklerini belirtti.

Arslan, buradan, Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde iş yapan müteşebbislere seslenerek, "Karaman'ın modernleşmesini destekliyorum. Burada işçilerle işverenlerin uzlaştıkları, birlikte başardıkları bir modeli geliştirmek istiyoruz" dedi.

KTSO BAŞKANI TOKTAY'A ZİYARET

Genel Başkanımız Arslan, Karaman'daki son ziyaretini Karaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Toktay'ı ziyaret ederek tamamladı.

Karaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Arslan, "Sendikal hayata yeni bir soluk, yeni bir anlayış getirmeye çalışıyoruz. Yasalar ve mevzuata uygun bir çalışma hayatı ve huzurlu emekçiler istiyoruz" dedi.

Ön yargılardan ve soru işaretlerinden uzak bir şekilde Sendika-İşçi-İşveren birlikteliğinin sağlanarak, işçi ve işverenlerin sorunlarının asgariye indirilebileceğini ifade eden Arslan, Karaman'da endüstri ilişkilerinin düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Toktay ise, işverenlerin, bir kısım ideolojik sendikacılıktan kaynaklanan tereddütleri bulunduğunu ve HAK-İŞ'in bu anlayıştan uzak olduğunun farkında olduklarını belirterek, iyi anlatılırsa sendikalaşmaya olumsuz bakmayacaklarını söyledi.

Başkan Toktay, Genel Başkanımız Arslan'a, ziyaret anısına Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey heykelciklerini hediye etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Kasım 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu