YÜRÜRLÜĞE GİREN YENİ SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YASASI BASIN DUYURUSU

07 Kasım 2012 14:00, Basın


SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNU İLE

ÇALIŞMA HAYATINDAN 12 EYLÜL ÜRÜNÜ PASLI BİR ÇİVİ ÇIKMIŞTIR.

SENDİKAL HAREKET İÇİN YENİ, ANCAK ZORLU BİR SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül tarafından 6 Kasım 2012 tarihinde onaylanan Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, “6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun yürürlüğe girmesi ile 12 Eylül ürünü sendikal mevzuata ilişkin çalışma hayatından paslı bir çivi çıkmıştır.” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi.

 “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu 6 Kasım 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül tarafından onaylanmış, 7 Kasım 2012 tarih ve 28460 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

6356 sayılı Kanunda HAK-İŞ’in talepleri bütünüyle karşılanmamıştır. HAK-İŞ olarak, itiraz ettiğimiz ve karşı çıktığımız hususlar Kanunda hala yer almaktadır.

Ancak her şeye rağmen çalışma hayatımız ve endüstriyel ilişkiler sistemimizde yeni bir sayfa açılmıştır.

Eksiklerine ve bazı düzenlemelerine ilişkin itirazlarımıza rağmen Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun yürürlüğe girmiş olması önemli bir durumdur.

HAK-İŞ olarak, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ile başlayan yeni süreçten, sendikaların ve emekçilerin olumlu etkilenmesi için, bu sürecin sendikalar ve emekçilerin haklarını daha ileriye taşıyacak şekilde ilerlemesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Kanunun çıkması ile beraber yaklaşık 500.000 işçinin toplu iş sözleşme sorununun süratle çözülecek olmasını olumlu buluyoruz. 

6356 sayılı Kanunla Türkiye sendikal hareketi yeni ve zorlu bir yola çıkmış bulunmaktadır.

Bu yeni dönemde sendikal hareket, zoru başarmak için sahada daha aktif olarak yer almalıdır.

Bu yol, , “TER” ve “EMEK” yani “TERLEMEK” isteyen, alanlarda bütün emekçilerle birlikte olmayı, mücadele etmeyi ve bütün emekçilere yönelik çalışmayı gerektiren bir yoldur.

HAK-İŞ olarak, bu anlayış ve bilinçle, bütün emekçilerle birlikte, HAK-İŞ çatısı altında sendikal mücadelemizi ve çalışmalarımızı aktif şekilde sürdürme kararlılığındayız.

HAK-İŞ olarak Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanun’un ülkemize, çalışma hayatına ve tüm emekçilere hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Kasım 2012 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu