STK’LARDAN “TERÖRE BİRLİKTE DUR DİYELİM” ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

21 Eylül 2012 14:00, Haberler


STK’LARDAN “TERÖRE BİRLİKTE DUR DİYELİM”

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

 

HAK-İŞ’in de içinde bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının ve meslek örgütlerinin “Teröre Birlikte Dur Diyelim” ortak basın toplantısı TESK Genel Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan katıldı.

 

Toplantıya Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in yanı sıra, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu(TESK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye KAMU-SEN, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Noterler Birliği (TNB), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve temsilcileri katılmıştır.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın, katıldığı basın toplantısında TESK Başkanı Bendevi Palandöken tarafından okunan basın bildirisi şu şekildedir;

 

“Türkiye'nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden sivil toplum örgütleri olarak bir aradayız. 74 milyon olarak birbirimize en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir zamandayız.

Artan terör olayları neticesinde şehit olan polis ve askerlerimiz ile hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını toplum olarak derinden hissediyoruz.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize ve kederli ailelerine baş sağlığı,  gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Bölücü terör örgütünü nefretle kınıyoruz.

Bütün milletimizi derinden üzüntüye boğan son saldırılar toplumumuzdaki hassasiyeti arttırmıştır.


Ancak, bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler bilmelidir ki, bu toprakların mayası kardeşliktir. Çanakkale ruhu bu ülkede her zaman yaşayacaktır. Bölücü terör örgütünün iç ve dış destekçileri bilmelidir ki; bizi bize düşürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

 

Bu millet, oynanan kirli oyunu bozacak güçte ve dirayettedir. Birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmak kimsenin haddi değildir. 

 

Sivil toplum örgütleri olarak bize düşen, toplumun birlik ve beraberliğini pekiştirmektir. İlerleyen dönemde bu yönde çalışmalarımız artarak devam edecektir.

 

Tüm milletimize sesleniyoruz. Teröre birlikte dur diyelim. Sağduyuyla birbirimize kenetlenelim.

 
Gün, huzurlu ve güçlü bir Türkiye için birlikte hareket etme günüdür. “

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Eylül 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu