ÇELİK-İŞ SENDİKAMIZIN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU YAPILDI

06 Eylül 2012 14:00, Haberler


ÇelİK-İŞ SENDİKAMIZIN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU YAPILDI

 

 Çelik-İş Sendikasının Olağanüstü Genel Kurulu 01-02 Eylül 2012 Ankara Başkent Öğretmen Evi’nde yapıldı.

Olağanüstü Genel Kurulu yönetmek amacıyla Divan Başkanlığı’nı Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çelik-İş Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören, Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Çelik-İş Bursa Şube Başkanı Osman Gümüş ve Çelik-İş Ankara Şube Başkanı Naci Bayanlı yaptı.

Genel Kurula Konfederasyonumuz Onursal Başkanı ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, Konfederasyonumuz Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan, Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay ve Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız’ın yanı sıra, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Başkan ve Yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Olağanüstü Genel Kurulda H. Ferudun Tankut’un Çelik-İş Sendikası Onursal Başkanlığı için divana verilen önerge sonucunda oy birliğiyle 33 yıllık Çelik-İş Sendikasına büyük emeği olan H. Ferudun Tankut Onursal Başkan olarak seçildi.

Genel Kurula katılan Hak-İş Konfederasyonu Onursal Genel Başkanımız ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu konuşmasında H. Ferudun Tankut ve çalışma arkadaşlarıyla uzunca bir beraberliklerinin olduğunu ve bu yapılan olağanüstü genel kurulda erdemli davranışlarıyla Çelik-İş Sendikasındaki bayrak yarışını yeni seçilecek yönetime hitaben birbirinizi sevin Çelik-İş’i sevin, Hak-İş’i sevin, sahip çıkın diyerek bir olalım, iri olalım, diri olalım sözü bilerek söylenmiş başarıların sonuçları görülmüş bir sonuçtur. Bende size bunu tavsiye ediyorum. Bu güne kadar görev yapan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor vefat edenleri rahmetle anıyorum. Ve bu gün burada seçilecek arkadaşları da tebrik ediyor, genel kurula başarılar diliyorum.

 

 

 Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan genel kurula hitaben konuşmasında, Çelik-İş Sendikası Metal işkolunun umudu olduğunu ve metal işkolunda Dünyada ve Türkiye’deki sendikal mücadelenin ana damarı olduğunu ifade etti.

 Arslan; “Konfederasyon olarak özellikle Çelik-İş sendikamızla birlikte konfederasyonumuz 12 sendikamızla faaliyetlerini sürdürüyor. Geçen hafta bir sendikada konfederasyonumuza katıldılar. Medya-İş Sendikası Basın iş kolunda kurulmuş sendika oy birliğiyle bize katıldılar. Dolayısıyla 13 sayısına ulaştık Hak-İş olarak. Yeni bazı sendikalarında Hak-iş e katılma süreci devam ediyor. Bir taraftan Hak-iş i yeni sendikalarla büyütmeye çalışıyoruz.” dedi.

Çalışanları doğrudan ilgilendiren konular arasında Kıdem tazminatı ve Toplu iş ilişkileri yasasına ilişkin konfederasyonumuzun görüşlerini sunan Arslan konuşmasına şöyle devam etti.

 

 Hak-İş kıdem tazminatının zedeleneceği hiçbir düzenlemeye destek vermez ve onun yanında yer almaz.

ARSLAN; Kıdem tazminatı konusunda ne yazık ki Hak-iş hak etmediği konfederasyonumuzun hiç içinde bulunmadığı bir durumla suçlanmaktadır. Bununla kıdem tazminatının kaldırılmasını Hak-İş’in yeşil ışık yaktığı iktidarla birlikte hareket ettiği bu konuda tavır almadığı ve kıdem tazminatının elimizden alındığına ses çıkarmadığı gibi sürekli medyada bir kısım kuruluşlarıyla suçlanıyoruz. Bazılarına cevap yetiştirmeye çalışıyoruz. Bazılarına bunu anlatmaya çalışıyoruz, ama birileri anlamak istemiyorsa da yapacak bir şey yok. Değerli arkadaşlarım Hak-iş Konfederasyonu baştan beri kıdem tazminatı konusunda bir kısım tespitleri doğru yapmıştır. Kıdem tazminatı mevzuatımızda bazı sorunlar var bunları tespit etmemiz gerekir. 1- kıdem tazminatına ulaşmanın yolu hem engellerle dolu hem de basında ciddi zorluklar var. 2- kıdem tazminatına erişmede yasal engellerin dışında gerçekten bugün bir kısım başka işyerlerinde işverenlerden kaynaklanan sorunlar var. Bunları aşmamız gerektiğini söylüyoruz. O zaman biz bütün işçilerin kıdem tazminatı alabileceği bir düzenlemeyi yapmamız gerekiyor. Bu nasıl yapılacaksa beraber oturup konuşalım.

Kıdem tazminatımızı bütün işçilerin alabileceği, hak kayıplarının olmadığı, herkes çalıştığı ölçüde kıdem hakkını elde edebileceği bir sistemi kuralım

Bunu yaparken de var olan kazanılmış haklarımıza zarar vermeden, onları geriye götürmeden o hakları koruyarak kıdem tazminatı konusundaki bu sorunu çözelim. Hak-İş in değindiği yer bu. Bundan öncede, bugünde, yarında konuştuğumuz tartıştığımız bu. Hak-İş Bunun dışında bir ifadede bulunmuyor.” dedi.

ARSLAN konuşmasında Toplu İş İlişkileri Yasasında gelinen gelişmeleri şu şekilde ifade etti. ARSLAN; Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısının Kanunlaşması için büyük bir mücadele verdiğini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen üçlü danışma kurulu toplantılarına, teknik komite çalışmalarına aktif olarak katıldığını anlatan Arslan, TBMM Komisyonlarındaki çalışmaları yakından takip ettik. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere diğer bakanlar ve pek çok işveren örgütü ile Tasarının yasalaşması konusunda yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdik” dedi.

ARSLAN Toplu İş İlişkileri Yasası’nda yaşanan en son gelişmeleri şöyle değerlendirdi. ARSLAN;  “18 Haziranda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Üçlü Danışma Kurulu Toplantısında, Toplu İş İlişkileri Yasasına ilişkin elimize bir protokol verdiler ve bunu imzalayın dediler. HAK-İŞ olarak hukuki zemini bulunmayan protokole imza atmayacağımızı ve 2009 istatistiklerinin yasal olarak kesinlikle esas alınamayacağını ve burada yeni kurulmuş sendikaların yok sayılacağını, bundan dolayı yasa dışı bir olaya taraf olmayacağımızı söyledik.”dedi.

Ayrıca ARSLAN, “Bu protokolü imzalamak yerine sayın başbakandan randevu talep edelim, meclisi olağanüstü toplayalım ve bu yasanın bir an evvel çıkmasını isteyelim görüşümüz kabul edilmiştir. Sayın başbakandan randevu istedik. Umarım kısa sürede bu randevuya cevap verilir meclis olağanüstü toplanarak bu yasayı bir an evvel çıkartır. Amacımız hedefimiz bu. Yeni kuracağımız sendikalarımızı ve var olan sendikalarımızı biz mutlaka bu konuda korumalıyız ve geleceğe taşımamız gerekiyor.” dedi.

Genel Kurulda konuşan Arslan, Çelik-İş Sendikası eski Genel Başkanı H. Feridun Tankut ile çalışmaktan her zaman büyük onur duyduğunu söyledi. Çelik-İş Sendikasının yeni genel yönetim kurulu üyelerini de tebrik eden Arslan, yeni yönetimin Çelik-İş Sendikasının misyon ve vizyonunu daha yukarılara taşıma adına çok çalışmaları gerektiğini belirterek, yeni yönetime başarılar diledi.

Çelik-İş Sendikası Olağanüstü Genel Kurulu 2.günde yapılan seçimlerle devam etti.

Seçimlere girilen tek liste ile;

Genel Başkanlığa Ali Cengiz GÜL

Genel Sekreterliğe Yunus DEĞİRMENCİ

Genel Mali Sekreterliğe Bayram ALTUN

Genel Teşkilatlandırma Sekreterliğine Muharrem ŞAHİN

Genel Eğitim Sekreterliğine Recep AKYEL seçildi.

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Eylül 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu