TERÖRİST SALDIRILAR, ÜLKEMİZİN HUZURUNU BOZMAYA ASLA MUKTEDİR OLAMAYACAKTIR.

03 Eylül 2012 14:00, Basın


 

 

TERÖRİST SALDIRILAR, ÜLKEMİZİN HUZURUNU BOZMAYA ASLA MUKTEDİR OLAMAYACAKTIR.


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi çevresindeki polis ve askeri üs bölgelerine dün gece terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırı sonucu çıkan çatışmada, 10 güvenlik görevlimizin şehit olmasına ve 7 güvenlik görevlimizin yaralanmasına ilişkin olarak "Acımız büyük. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan, toplumsal huzuru bozmaya yönelik haince gerçekleştirilen terörist saldırılar ülkemizin huzurunu bozmaya asla muktedir olamayacaktır." dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ağustos ayında arka arkaya yaşadığımız acılardan sonra, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi çevresindeki polis ve askeri üs bölgelerine dün gece terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırı sonucu girilen çatışmada 10 güvenlik görevlimizin şehit olmasının ve 7 güvenlik görevlimizin yaralanmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Acımız büyük. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan, toplumsal huzuru bozmaya yönelik terörist saldırıları bir kez daha lanetliyor, nefretle kınıyoruz. Gerçekleştirilen bu hain saldırılar ülkemizin huzurunu bozmaya asla muktedir olamayacaktır.

Son günlerde artış eğilimine giren terörist saldırıların tek amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir panik ve korku havası yaratmaktır. Terörist saldırılar, bu amaçlarını gerçekleştirmeye asla muktedir olamayacak, ülkemizin huzurunu, birliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamayacaktır. Zira terörle hiçbir yere varılamaz. Halkımız bu oyuna gelmeyecektir. Bu dönemde, hem daha serinkanlı olmak hem de birliktelik ve dayanışma duygularını güçlendirmek zorundayız.

 

Toplumsal sorunların başında gelen terör sorununa çözüm konusunda sivil toplum örgütlerin de görüş ve önerilerini sunacağı bir süreç her zamankinden daha büyük bir aciliyet olarak ortaya çıkmaktadır.

Artan terör saldırıları konusunda sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşmektedir. Hatırlanacağı üzere 2011 yılında terör saldırıları sonrasında oluşan hassasiyetin kardeşlik bağlarımızı zayıflatmasının engellenmesi ve birliğimizin perçinlenmesi için toplumun her kesimini temsil eden kuruluşlar olarak “Birliğe Çağrı Platformunu” kurmuştuk. HAK-İŞ’in de aralarında bulunduğu “Birliğe Çağrı Platformu” teröre karşı birlik ve bütünlüğün sağlanması konusunda inisiyatif almalıdır. “Birliğe Çağrı Platformu” Gaziantep’te yaşanan terör saldırısı sonucu başlattığı süreci güçlendirerek devam ettirmelidir.

 

HAK-İŞ olarak, Türkiye’nin huzurunu bozmaya yönelik saldırıları nefretle kınıyor, şehitlerimize Cenab-ı Hak’dan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Eylül 2012 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu