HAK-İŞ, MEMUR-SEN VE MAZLUMDER’DEN ARAKAN ÇAĞRISI

30 Temmuz 2012 14:00, Haberler


HAK-İŞ, MEMUR-SEN VE MAZLUMDER’DEN ARAKAN ÇAĞRISI

 

HAK-İŞ, Memur-Sen ve Mazlumder’in çağrısıyla bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşları Arakan Müslümanlarının katline son verilmesi için ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Myanmar’da yaşanan zulmü kınayan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dünyayı sessiz kalmakla eleştirdi. Ayrıca, basın toplantısına katılan yardım kuruluşları aracılığıyla da yardım kampanyası başlatıldı.

 

Düzenlenen basın toplantısında bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay, Myanmar’da, dünyanın gözleri önünde binlerce Müslümanın katledilmekte, çocukların canlı canlı yakılmakta olduğunu hatırlatarak, “Bu durum insanlık trajedisini aşmış bir vahşet halidir” dedi.

 

 

VİCDANI HAREKET GEÇİRMEK İÇİN BURADAYIZ

Uluslararası toplumu ve bazı uluslararası örgütleri yaşananlara sessiz kalmakla eleştiren Toruntay, şöyle konuştu: “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumların, mağdurların, mahrumların, ezilenlerin, hakları ve özgürlükleri elinden alınanların yanındayız ve haklarının savunucusuyuz. Somali’de, Gazze’de, Irak’ta, Suriye’de yaşanan insanlık dramlarına niçin karşı çıktıysak bu gün de Myanmar’da Arakan Müslümanlarının maruz kaldığı katliamlara aynı gerekçeyle karşı çıkıyoruz. Son olaylarda Arakan’da 1.000’den fazla Müslüman hayatını kaybetmiş ve 90 binden fazla Müslüman da evsiz-barksız kalarak başka devletlere sığınmak zorunda kalmıştır. Dünyanın vicdanı şu anda gayet suskun. Biz bu vicdanı hareket geçirmek için buradayız. Birlikteliğimizin anlamı budur.”

 

MYANMAR NERESİ TÜRKİYE NERESİ? DENİLEMEZ

Myanmar’daki katliamın acilen durdurulması talebinde bulunan Genel Başkan Yardımcımız Toruntay, “Myanmar neresi Türkiye neresi? Denilemez. Çünkü orada bizim tarihimiz var. Orası bizim Medeniyet coğrafyamızın bir parçasıdır. Bizim onların yanında olmamızdan daha doğal bir şey olamaz” dedi.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak üyesi bulunduğumuz ITUC (Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu)’na Mymar’daki katliamların acilen durdurulması ve göç edenlerin evlerine geri dönmeleri için girişimlerde bulunduğumuzu belirten Toruntay, “Diğer Uluslararası örgütlerle de temas halindeyiz. Söylediğim gibi dünyanın vicdanını harekete geçirmeye çağırıyoruz. Türkiye kamuoyunu da duyarlı olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Toplantıda bir de ortak basın açıklaması okundu. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal imzasıyla hazırlanan ortak basın açıklamasını Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu okudu.

 

Açıklamada Myanmar hükümetinin Müslümanlar'a yönelik şiddete son vermesi, başta BM olmak üzere, İslam İşbirliği Teşkilatı, Güney Asya İşbirliği Teşkilatı ve AB'ye insani ve vicdani sorumluluklarını yerine getirmesi, ırkçı temizliğe seyirci kalınmaması ve konunun BM gündemine getirilmesi çağrısında bulundu. 

 

Yardım kampanyasının da startının verildiği basın toplantısında, duyarlı herkese çağrıda bulunuldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Temmuz 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu