ARSLAN, ILO’DA İŞÇİ KONFEDERASYONLARI BAŞKANLARI TOPLANTISINDA

12 Haziran 2012 14:00, Haberler


 

ARSLAN, ILO’DA İŞÇİ KONFEDERASYONLARI BAŞKANLARI TOPLANTISINDA

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, bu yıl 101’incisi gerçekleştirilen ILO Yıllık Konferansı toplantıları devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in başkanlığında gerçekleştirilen işçi konfederasyonu başkanları ve uluslar arası işkolu federasyonları genel sekreterleri toplantısına katıldı. Toplantıda Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız da yer aldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada, TBMM gündeminde bulunan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısına ilişkin HAK-İŞ’in çalışma ve yaklaşımlarını ortaya koydu.

Arslan, Tasarının TBMM tatile girmeden biran önce yasalaşması gerektiğini belirterek, “Toplu İş İlişkileri Kanununun çıkmamasına bağlı olarak işkolu istatistikleri yayınlanamamaktadır. 1 Şubattan bu yana sendikalara yetki tespitleri verilemiyor ve toplu iş sözleşmesi müzakereleri yapılamıyor. Dolayısıyla binlerce işçi sözleşmesiz kalmış durumdadır” dedi.

 

Arslan, “HAK-İŞ olarak, kaygılarımıza ve eksik bulduğumuz yanlarına rağmen Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısının biran önce Komisyondan geçen haliyle yasalaşmasını istiyoruz. Tasarının yasalaşmasının daha fazla gecikmesi, ertelenmesi veya vazgeçilmesi halinde çalışma hayatımızdaki sendikal yapı tamamen ortadan kalkacaktır” dedi.

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Haziran 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu