HAK-İŞ’E BAĞLI İKİ SENDİKA ARASINDA TİS İMZALANDI

25 Mayıs 2012 14:00, Haberler


 

HAK-İŞ TARİHİNDE BİR İLK

 

HAK-İŞ’E BAĞLI İKİ SENDİKA ARASINDA TİS İMZALANDI 

 

HAK-İŞ’in 36 yıllık tarihinde bir ilk gerçekleşti. HAK-İŞ’e bağlı Hizmet İş Sendikamızın iktisadi işletmesi olan Emek Konukevinde çalışan işçiler adına yine HAK-İŞ’e bağlı Oleyis Sendikamız arasında bir toplu iş sözleşmesi imzalandı. Genel Başkanımız Mahmut Arslan,”Bu tarihi bir olay.  HAK-İŞ’in 36 yıllık tarihinde HAK-İŞ e bağlı bir sendikanın yine HAK-İŞ’e bağlı bir sendikanın ticari işletmesinde toplu iş sözleşmesi yapması bir ilk. Bu ilkler bize nasip oldu” dedi.

 

Hizmet İş Sendikamızın İktisadi İşletmesi olan Emek Konukevinde çalışan işçiler adına Hizmet-İş Sendikamız ile Oleyis Sendikamız arasındaki toplu iş sözleşmesi imza töreni 23 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleşti. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da katıldığı sözleşme imza törenine Oleyis Sendikası Genel Başkanı Enver Öktem ile Oleyis ve Hizmet İş Sendikası yöneticileri ile Emek Konukevi Genel Müdürü Gazi Türk ve Emek Konukevi çalışanları katıldı.

 

 

 

Bu yapılan Toplu İş Sözleşmesi örnek bir sözleşme diyen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Benim çalışanlarımızın sendikalaşması konusunda hayallerim vardı. HAK-İŞ’e bağlı ve bu işkolunda bir sendikamız olmadığı için zaman zaman arkadaşlarla konuşuyordum bir sendika kurmak için. HAK-İŞ’e bağlı sendikamız olsun ve çalışanlarımızda bu sendikaya üye olsun. Beraber oturup toplu sözleşme yapalım” diyerek “Bunu büro iş kolunda sendikamız çalışanları ile gerçekleştirdik. Henüz bir toplu iş sözleşmesi yapamadık ama bütün arkadaşlarımız Öz Büro-İş sendikamıza üye oldular. Oleyis Sendikasıyla işler daha kolay oldu. Dolayısıyla sendikamız ticari işletmesinde ilk defa toplu iş sözleşmesi yapıldı. Bu tarihi bir olay, HAK-İŞ’in 36 yıllık tarihinde HAK-İŞ e bağlı bir sendikanın yine HAK-İŞ’e bağlı bir sendikanın ticari işletmesinde toplu iş sözleşmesi yapması bir ilk. Bu ilkler bize nasip oldu” dedi. “Bizim söylediklerimizle yaptıklarımızın örtüşmesi gerekir” diyen Arslan,  “Burada sendikaya gerek yok zaten biz sizin haklarınızı veriyoruz şeklinde düşünmüyoruz. Bu işletmede bizim göremediğimiz bizim anlayamadığımız şeyler olabilir buradaki eksiklikleri sizler görebilirsiniz. Onun için biz burada ilkeli davranmak zorundayız. Biz örgütlülük hak, hukuk diye söyleyeceğiz, kendimize gelince kendimizi hariç tutacağız. Böyle bir şey olamaz. Bu bir imkan meselesi değil tercih meselesidir” dedi.

 

Oleyis Sendikası Genel Başkanı Enver Öktem “HAK-İŞ Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın aynı zamanda Hizmet-İş Sendikasının Genel Başkanı olması münasebetiyle özellikle kendi sendikasına bağlı bir işyerinde çalışanların sendikalaşması için önayak olması gerçekten Türkiye’deki sendikalaşma açısından örnek teşkil ettiğini düşünüyorum” dedi. Öktem, “Türkiye’de birçok sendika var başka konfederasyonlara bağlı sendikalar var bunların önemli tesisleri, otelleri var. Bu tesislerin olmasına rağmen hiçbirinde çalışanların sendikalı olduklarını göremezsiniz. Sanırım bizim konfederasyon başkanımızla diğer sendikaların başkanlarının arasındaki farkı da en iyi bu  anlatıyor” dedi. Öktem, işletme bünyesinde çalışanlara, yapılabilecek en iyi artışın yapıldığını belirterek, “Özellikle son günlerde memurlara önerilen zam dikkate alındığında Hizmet-İş Sendikamızın bu işyerinde onun iki katı bir ücret veriyor olmasının da bir örnek teşkil ettiği kanısındayım” dedi.

 

Emek Konukevi Genel Müdürü Gazi Türk ise çalışanlarına yıllık toplam yüzde 14 oranında ücret artışı yapılırken, sosyal haklarda da artışlar yapıldığını söyledi.

 

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Oleyis Sendikası Genel Başkanı Enver Öktem toplu iş sözleşmesini imzalayarak, çalışanlarla toplu fotoğraf çektirdiler. 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Mayıs 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu