ARSLAN: “SGK BİZİM VARLIK NEDENİMİZDİR”

17 Mayıs 2012 14:00, Haberler


ARSLAN: “SGK BİZİM VARLIK NEDENİMİZDİR”

 

Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, SGK Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı 17 Mayıs 2012 tarihinde ziyaret etti. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, SGK heyetini Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ve HAK-İŞ Sosyal Güvenlik Uzmanı Zahit Gönencan ile birlikte kabul etti.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, SGK’nın çalışanlar açısından çok önemli bir kurum olduğunu söyledi. “SGK bizim varlık nedenimizdir” diye konuşan Arslan, SGK’nın başarılarını kendi başarıları olarak gördüklerini kaydetti. Sosyal Güvenlik reformunun yapılması sürecinde konfederasyon olarak katkı verdiklerini belirten Arslan, Genel Sağlık Sigortasını önemsediklerini ve Genel Sağlık Sigortasının pek çok alanda şeffaf, kayıtlı sisteme geçişte önemli bir adım olduğunu ifade etti.

 

Sosyal Güvenlik sisteminin aktüeryal dengesinin oluşmasında iş kazası ve meslek hastalıklarının çok önemli bir maliyet olduğunu ve sosyal güvenlik sistemine ağır yükler getirdiğini kaydeden Arslan, Hollanda ile yapılan matra projesini de önemsediklerini söyledi. Sosyal Güvenlik sisteminde yenilikler gördükçe mutlu olduklarını dile getiren Arslan” Çünkü bu yenilikler doğrudan bizi etkiliyor. Başkanlığınız yönetimindeki yönetim kurulunuzu da kutluyorum. Sosyal güvenlik sadece Türkiye’de değil dünyada önemli bir husus, ciddi bir maliyet. Sosyal devletin getirdiği sorumlulukları biz SGK üzerinden yerine getirmeye çalışıyoruz. İnsan odaklı bir yaklaşım görüyoruz. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Hak-iş olarak hem SGK’nın atacağı adımları desteklemek hem de sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilir bir noktaya taşımak adına üzerimize düşen sorumluluğu yapacağız” diye konuştu.

 

SGK Başkanı Acar, sosyal güvenlik haftası çerçevesinde bu yıl çocuklara ağırlık verdiklerini belirterek, amaçlarının çocuklara sosyal güvenlik kavramının yerleştirilmesi olduğunu söyledi. Sosyal güvenlik haftasında 1 buçuk milyon öğrenciye pedagoglarla birlikte hazırlanan “Güven ve yarışçı çocuklar” isminde hikaye kitabı ve çizgi filmi dağıtacaklarını kaydeden Acar, Kayıt dışı istihdam sorununa da dikkat çekti. Kayıt dışılığı ortadan kaldıracaklarını belirten Başkan Acar, bu konuda meslek kodları ile ilgili bir çalışmaları olduğunu söyledi. 2008 yılında çalışanların yüksek maaş vererek asgari ücretten gösterme oranının %61 olduğunu, yaptıkları çalışmalar sonucu bu oranın %41’lere gerilediğini vurgulayan Acar, sosyal güvenlik haftası çerçevesinde kayıt dışılığın gündemde olmasına özen göstereceklerini belirtti.

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Mayıs 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu