HAK-İŞ VE MEMUR-SEN 1 MAYIS’I TANDOĞAN’DA KUTLAYACAK

24 Nisan 2012 14:00, Haberler


HAK-İŞ VE MEMUR-SEN 1 MAYIS’I TANDOĞAN’DA KUTLAYACAK

 

İşçi ve memur sendikaları konfederasyonlarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı birlikte kutlama kararı çerçevesinde, Hak-İş ve Memur-Sen, Ankara Tandoğan’da ortak kutlama yapacak.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay ile Genel Sekreterimiz Osman Yıldız katıldı.

 

HAK-İŞ ve Memur-Sen tarafından hazırlanan ortak bildiri, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu tarafından okundu. Gündoğdu, bu ülkenin işçileri, kamu çalışanları, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, gençleri, meslek sahipleri ve sivil toplum kuruluşları olarak, tüm dünya emekçileriyle birlikte 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını belirterek, “Haklar için, özgürlükler için, demokrasi için, adalet için, saygın bir iş için, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için birlikteyiz” dedi. Daha özgür, daha müreffeh, demokratikleşmeyi tamamlamış bir Türkiye için alanlarda olacaklarını ifade eden Gündoğdu, sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik ve sendikal haklar için 1 Mayıs 2012’de Tandoğan başta olmak üzere diğer illerde de alanlarda olacaklarını kaydetti. “Barajsız, engelsiz Toplu İş İlişkileri Kanunu için alanlardayız” diyen Gündoğdu, kamu çalışanlarının ilk defa oturulacak toplu sözleşme masasında haklarını almak için de alanlarda olacaklarını vurguladı.

 

 

ARSLAN: "1 MAYIS’TA SORUNLARIMIZI VE TALEPLERİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise 1 Mayıs’ın bütün çalışanlar için tarihi bir gün olduğunu belirterek, kutlamaları bu perspektifte yapacaklarını kaydetti. “Sorunlarımızı ve taleplerimizi ortaya koyacağımız 1 Mayıs'ı Hak-İş ve Memur-Sen olarak birlikte kutlamanın heyecanını duyuyoruz” diye Arslan, Tandoğan’daki kutlama programı hakkında bilgi verdi. Türk-İş ile Türkiye Kamu-Sen'in Ankara Tandoğan Meydanı'ndaki kutlamaya destek vereceklerini belirten Arslan, söz konusu iki konfederasyonun İzmir'de düzenleyeceği kutlamalarına da Hak-İş ve Memur-Sen olarak destek vereceklerini açıkladı. Arslan, bir gazetecinin “ İşçi ve memur sendikaları konfederasyonları 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması yönünde prensip kararı alınmıştı. Daha sonra ne oldu bu kararda değişiklik oldu?'' sorusu üzerine, şunları söyledi:

''6 konfederasyonun 1 Mayıs'ı birlikte kutlaması önünde Hak-İş ve Memur-Sen herhangi bir sorun oluşturmamıştır. Ancak bazı konfederasyonların rezervlerinden dolayı, bazı konfederasyonların kendileri için kırmızı çizgiler oluşturmalarından dolayı bu birliktelik sağlanamamıştır.''

Bazı sendikaların kendi önceliklerini 1 Mayıs bildiri ve kutlamalarda yer alması konusunda ısrar ettiklerini anlatan Arslan, bunun üzerine 4 konfederasyonun 1 Mayıs kutlamaları için ‘esnek birliktelik’ oluşturduğunu söyledi. Arslan, ''İstanbul da Taksim de İzmir de Tandoğan da bizim. Gönlümüz 6 konfederasyonla başarmaktı, 6 örgütün logosunun olacağı 1 Mayıs daha anlamlıydı ama maalesef gerçekleşmedi'' diye konuştu. 

 

 

 

 

 

HAK-İŞ VE MEMUR-SEN’İN 1 MAYIS BİLDİRİSİNİN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Nisan 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu