GENÇLER YENİ ANAYASAYI KONUŞTU

28 Mart 2012 14:00, Haberler


 

GENÇLER YENİ ANAYASAYI KONUŞTU

 

HAK-İŞ’in de katılımcıları arasında bulunduğu Anayasa Platformu tarafından Samsun’da düzenlenen Anayasa Vatandaş Toplantılarında gençler anayasayı masaya yatırdı.

 

Samsun Atatürk Spor Salonu’nda 25 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay ve HAK-İŞ Gençlik Komitesi ve Perc Başkanı Tuğba Balcı katıldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun AKP, CHP, MHP ve BDP’li üyeleri, Anayasa Platformu Üyeleri, yerel ve ulusal STK temsilcileri ile rassal olarak belirlenen, 7 bölgeden gençler katıldı.

 

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, toplantıda yaptığı konuşmada, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak gençleri Türkiye’nin geleceği olarak gördüklerini belirterek, “Genç nüfusa sahip olmak Türkiye için büyük bir avantajdır. Ancak bu avantajı kullanabilmek için çok çalışmak ve buna uygun politikalar üretmek gerekmektedir. Eğitimli, yeniliklere açık, kendine güvenen ve gelişmiş Türk gençliği Türkiye’yi başarıya taşıyacaktır. Türkiye, hedefi olan modern ve çağdaş bir ülke seviyesine güçlü ve özgür bireylerle ulaşacaktır” dedi. Bir ülkenin uzun vadeli ekonomik kalkınma potansiyelini belirleyen en önemli zenginliğinin iyi eğitilmiş ve istihdama kazandırılmış genç insan kaynağı olduğunu ifade eden Toruntay, gençlerin sorunlarını önemsiyor ve önceliyoruz bu sorunların çözümü konusunda yeni, sivil ve demokratik bir anayasanın önemine inanıyoruz” dedi.

 

 

 

Toruntay, Anayasa Platformu çalışmalarında yer alan HAK-İŞ’in aynı zamanda Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın yönetici, uzman ve avukatlarından oluşan HAK-İŞ Anayasa Hazırlık Komitesi’ni kurarak Anayasa yapım sürecine katkı vermeye çalıştığını kaydetti. Toruntay, gençlerin eğitim ve çalışma hakkına ilişkin düzenlemelere HAK-İŞ’in T.C. Anayasa Önerisi içerisinde yer verildiğini belirtirken, “HAK-İŞ olarak, yeni Anayasa yapım sürecine katkı sağlamak üzere yapılan tüm çalışmaları çok değerli buluyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantının yeni anayasa yapım sürecine kadın bakış açısını yansıtmak adına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bugün sizin yapacağınız bu çalışma, her açıdan tarihe geçecek bir çalışmadır” diye konuştu.

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada “Bu güzel havada hafta sonunu geleceğimiz için zaman ayıran genç arkadaşlarımızın hepsini kutluyorum. Bu toplantıdan maddi bir menfaati ve çıkarı olmadan ülkenin geleceğini kendisine dert edinerek toplanan sizleri yetiştiren anne-babalarınıza teşekkür ediyorum. Başta Meclis Başkanımıza ve siyasi partilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise konuşmasında, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu herkesin söylediğini belirtirken, “İhtiyaç var, talep var, tecrübe var, akademik birikim var. Bu defa bu işi başarmalıyız. İlk defa halkın katılımıyla, halkın istekleri doğrultusunda yeni bir anayasayı yapabilmeliyiz” dedi. Bunun özgüveni ve Türkiye'nin itibarını artıracağını ifade eden Çiçek, “Meclis'in itibarını daha da artıracaktır, siyasete güveni artıracaktır. Birlikte bir iş yapabilmenin onurunu, gururunu kendi vicdanımızda yaşayacağız ve yaşatacağız. Türkiye'nin bu tip başarılara da ihtiyacı var” dedi.

 

 

“Türkiye Konuşuyor” sloganıyla yapılan toplantıda, halkın yeni anayasaya dair düşünce, talep ve beklentilerinin tarafsız, serbest ve medeni bir tartışma ve müzakere ortamında biraraya getirilmesi amaçlandı. Bu katkılar, sürecin sonunda TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na verilecek sonuç raporunda yer alacak.

 

Anayasa Platformu’nda yer alan kuruluşlar

 

Anayasa Platformu’nda, HAK İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), MEMUR Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (T.KAMU-SEN), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Noterler Birliği (TNB), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yer alıyor.

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Mart 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu