BİTLİS BELEDİYESİ İŞÇİLERİ İÇİN TİS İMZALANDI

07 Mart 2012 14:00, Haberler


 

 

BİTLİS BELEDİYESİ İŞÇİLERİ İÇİN TİS İMZALANDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bitlis Belediyesinde çalışan işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. Hizmet-İş Sendikasında düzenlenen imza törenine Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın da katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet İş Sendikası’nın 1996 yılından bu yana Bitlis Belediyesinde örgütlü olduğunu ve Bitlis'in Hizmet İş Sendikası açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Toplu iş sözleşmesinde, çalışanların taleplerinin tamamının karşılanmadığını, belediyenin imkanları doğrultusunda orta noktada buluştuklarını ifade eden Arslan, bütün bunlara karşın emsal kentlerle kıyaslanınca Türkiye ortalamasının üzerinde bir ücret artışı sağlandığını kaydetti. Mahmut Arslan, toplu iş sözleşmesinin çatışma olmadan masada bitmesinin önemine işaret ederek, “Birbirimizi anlayarak, masa başında uzlaşmak, yumruklarımızı sıkmak yerine el sıkışmak bizim temel felsefemizdir" diye konuştu.

Arslan, Bitlis Belediyesi çalışanlarının büyük bir özveriyle çalıştığını ve özellikle kış aylarında karla mücadele konusunda büyük emek verdiklerine dikkat çekerek, Belediye Başkanı Alaydın’dan işçileri bu yıla mahsus “Kar primi” verilmesini istedi.

Toplu iş sözleşmesiyle Bitlis Belediyesi çalışanlarının yevmiyelerine ilk yıl için yüzde 10, ikinci yıl için yüzde 10 ücret zammı yapılacak. Sosyal yardımlar ve ikramiyelerle en düşük ücret (8 yıllık işçi) 2 bin 224 liradan 2 bin 461 liraya, ortalama yevmiye (15 yıllık işçi) 2 bin 441 liradan 2 bin 721 liraya, en yüksek yevmiye (27 yıllık işçi) 3 bin 361 liradan 3 bin 763 liraya yükseldi. Sözleşme, 15 Şubat 2012 tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olacak.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise, 3 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü, kendi döneminde uzun yıllardır ödenmeyen sosyal hakların işçilere ödendiğini söyledi. Alaydın, işçilerin sosyal haklarından kalan alacaklarının da 2 yıl içinde tamamen ödeneceğini kaydetti. Alaydın, bu yıl Bitlis'e 10 metrenin üzerinde kar düştüğünü, işçilerin karın temizlenmesinde büyük özveriyle çalıştıklarını kaydetti.


 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Mart 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu