ARSLAN, CUMHURBAŞKANLIĞI’NDA KORONAVİRÜSLE MÜCADELE EŞGÜDÜM TOPLANTISI’NA KATILDI

18 Mart 2020 17:30, Haberler


ARSLAN, CUMHURBAŞKANLIĞI’NDA KORONAVİRÜSLE MÜCADELE EŞGÜDÜM TOPLANTISI’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Yeni tip Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında düzenlenen “Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı”na katıldı.

Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi ve Sağlık Politikaları kurulları üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

"Kriz Dayanışma İle Aşılacaktır" 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada, toplumu ilgilendiren önemli bir konuda bütün tarafların bir araya getirilmesi dolayısıyla, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, tüm bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanlığı çalışanlarına teşekkür etti. Arslan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk'a da toplantı öncesinde sosyal tarafları bir araya getirip görüşlerimizi aldığı için teşekkürlerini iletti.

Arslan, "Krizin dayanışma ile aşılacağına inanıyoruz. Sağlık Bakanımızın, yeni sağlık çalışanların işe alınması önerisini destekliyoruz. Gerçekten çok zor şartlarda özveri ile çalışan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi. 

Sağlık Bakanlığımızın koruyucu malzemeler konusundaki ihtiyaçları karşılamasından dolayı teşekkürlerini ileten Arslan "İki yüz bine yakın işçi sağlık çalışanlarını kutluyorum. Onların daha iyi şartlarda görev yapmalarını sağlamak için atılan adımlara teşekkür ediyorum" dedi. 

"İşçi Çıkarma Yasaklansın" 

Arslan, Koronavirüs krizi süresince, kriz bahane edilerek işçi çıkarmaların yasaklanmasını ve bu yasakların korona tehdidi bitene kadar devam etmesini, işçi çıkarmayan işverenlerin de teşviklerle desteklenmesini önerdi. 

Arslan, "İdari izinler, yıllık izinler, kısa çalışma ödenekleri ile çalışanların işten çıkarılmadan desteklenmesini talep ediyoruz" dedi.

Arslan, sosyal tarafların görüşlerinin de alındığı toplantı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederken, alınan ve açıklanan kararların ülkemiz ve çalışma hayatı için hayırlı olması dileğinde bulundu. 

Erdoğan: “Evinizden Çıkmayın”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar hastalığın kontrol altında tutulmasıyla ilgili sağlık önlemleri ve diğer tedbirleri peyder pey hayata geçirdiklerini belirterek, tedbirleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi.

“Bugün bize düşen görevde, gereken her türlü tedbiri alarak, takdiri Allah’a bırakmaktır” diyen Erdoğan, “İşte bu anlayışla, ülkemizin de maruz kaldığı bu virüs tehdidinin en kısa sürede bertaraf edilmesi için devlet olarak tüm imkânlarımızı seferber ettik. Bu süreçte en büyük görev, fert fert milletimize düşüyor. Milletimin her bir ferdinden ricam, KOVİD-19 tehdidi geçene kadar, mümkün olduğu kadar evlerinden çıkmamalarıdır. Kontrol altında tutamayacağımız her türlü temas, bizi virüs taşıyıcısı haline getirebilir. Kendimiz zarar görmesek de, taşıdığımız virüsü, Allah muhafaza, sevdiklerimize bulaştırarak, hastalanmalarına, hatta ölümlerine yol açabiliriz” dedi.

“Mecburiyeti Olmayan Vatandaşımız Evinden Çıkmamalı”

Sosyal mesafe ne kadar korunursa ve sosyal hareketlilik ne kadar azaltılırsa, virüsün yayılma hızı, yol açtığı tehdidin o derece düşeceğini kaydeden Erdoğan şu açıklamalarda bulundu; “Toplu ulaşım araçları ve kapalı mekânlar başta olmak üzere, insanların çok yakın mesafede bulundukları, ortak kullanıma açık her yer, virüsün potansiyel yayılma alanlarıdır. Herhangi bir şekilde virüse maruz kalmış tek bir kişinin, ikazları dinlemeyip, gereksiz yere dışarıda dolaşması halinde, gün içinde yüzlerce kişiye bunu bulaştırma ihtimali vardır. Vakit, gönlümüzce gezme değil; tedbir, tefekkür, tevekkül, okuma, dinginlik vaktidir. Vakit; sevdiklerimiz başta olmak üzere, toplumun tamamı için kendimizden fedakârlık etme vaktidir. Mecburiyeti olmayan hiçbir vatandaşımız, tehdit ortadan kalkana kadar, evinden çıkmamalı, kimseyle temas etmemelidir. İşlerine giden vatandaşlarımız, mesai bitimiyle birlikte hemen evlerine dönmeli, kapıdan girer girmez de, kimseyle temas etmeden ilk iş sabunla ellerini, yüzünü yıkamalıdır. İster kamu, ister özel olsun tüm iş yerlerinde de virüsün yayılma ihtimalini en aza indirecek tedbirlerin tamamı alınmalıdır.”

Erdoğan, hiçbir virüsün Türkiye’den, Türk Milletinin birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden, alınan ve alınacak tedbirlerden daha büyük olamayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi ve çalışma hayatına ilişkin önlemler paketinin detaylarını açıkladı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mart 2020 17:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu