ARSLAN, OLEYİS KADIN EMEKÇİLERİ ÇALIŞTAYINA KATILDI

13 Mart 2020 11:34, Haberler


ARSLAN, OLEYİS KADIN EMEKÇİLERİ ÇALIŞTAYINA KATILDI


“Nisan Sonuna Kadar Etkinliklerimizi İptal Ettik”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Mart 2020 tarihinde İstanbul’da, Konfederasyonumuza bağlı OLEYİS Sendikamız tarafından düzenlenen OLEYİS Kadın Emekçileri 1. Çalıştayı’na katıldı.

Çalıştaya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, OLEYİS Sendikamızın Genel Başkanı Vedat Böke, Genel Sekreter Yardımcımız Eda Güner, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, OLEYİS Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, şube başkan ve yöneticileri ile OLEYİS Kadın Komitesi Başkan ve üyeleri katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, OLEYİS Sendikası tarafından ilki düzenlenen OLEYİS Kadın Emekçileri 1. Çalıştayı’nın önemini vurguladı.

“Nisan Sonuna Kadar Etkinliklerimizi İptal Ettik”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye’de kadın olmanın, sendikacı ve emekçi kadın olmanın, anne ve bir eş olmanın çok büyük bedeller ödemeyi gerektirdiğini belirterek, “Bu bedelleri ödeyerek bu salona gelen bütün kadınları yürekten kutluyorum. Korona virüsü yüzünden tedbiren bazı arkadaşlarımızla tokalaşamadık, lütfen kimse yanlış anlamasın. HAK-İŞ olarak Nisan sonuna kadar bütün etkinliklerimizi, yani kalabalık yapacağımız tüm etkinlikleri iptal ettik ve bu konuda sendikalarımıza da yazı yazdık. Yaptığımız toplantılarda bir riskle karşılaşırsak bütün sendikalarımızı ve HAK-İŞ’i riske atmış oluruz. Tedbiri elimizden bırakmamız lazım” dedi.

Arslan, kadın çalışanlara karşı daha duyarlı olmanın gerekliliğine vurgu yaparak, “Kadınlarımıza yaptıklarından dolayı daha çok teşekkür etmek, onlara motive edici bir üslupla hitap etmek; onların hem motivasyonunun artmasına hem de onların sendikal mücadelede daha başarılı olmasına imkan sağlayacaktır” diye konuştu.

“Hilton’da Çalışan Kadınlarımızı Tebrik Ediyorum”

Emekçi kadınların yaşadıkları zorluklara da değinen Arslan, hem sendikalı hem de sendikacı kadın liderler olmak yolunda önemli aşamalar kaydedildiğini belirtti. Arslan, “Türkiye’de ve dünyada kadın olmanın bir bedeli var. Hele hele hizmet sektöründe en ağır ve zor şartlarda çalışan emekçi kadınlarımızın eş olarak, anne olarak, sendikacı kadın olarak, sendikalı kadın olarak ödedikleri bedelleri biliyoruz. Bütün bu bedellere rağmen, her alanda ‘Biz de varız’ demek için kadın liderlerimizle bu hizmeti daha ileri noktalara taşımalıyız. Her birinizin yapmış olduğu mücadeleyi çok değerli ve çok kıymetli buluyorum. Dünyanın en büyük oteller zincirinin bulunduğu Hilton grubunda çalışan arkadaşlarımızı yürüttüğü mücadeleler için tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“OLEYİS, Büyük Bir Başarının Öyküsüdür”

Sendikacılık anlamında, üye sayısıyla asla kıyaslanmayacak büyük bir başarı öyküsünün kahramanlarıyla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Arslan, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. Arslan, “Daha çok çaba sarf edeceğiz, daha çok mücadele edeceğiz, her zaman sahada olacağız” dedi.

“HAK-İŞ’in Başarısının Arkasında Dua Var”

Toplumun her kesiminden, her alanından, her meslekten, her yaştan milyonlarca insanın duasını aldıklarını belirten Arslan, “Bizi hiç görmeden, tanımadan dua eden, bizimle üzülüp sevinen milyonlarca yol arkadaşımız var. Sadece HAK-İŞ üyesi değil, sadece işçi de değil. Toplumun her kesiminden, her alanından, her meslekten, her yaştan milyonlarca insanın duasını alıyoruz. HAK-İŞ’in başarı öyküsünün arkasında bu samimi ve içten dualar var” diye konuştu.

HAK-İŞ’in 44 yıldır ilkeli ve onurlu duruşundan hiçbir zaman taviz verilmeyeceğini dile getiren Arslan, “Toplumdaki, sendikal hareketteki, milli meselelerdeki duruşumuz, ülkemizin bütünlüğü, birliği için yaptığımız ve ortaya koyduğumuz çalışmaların bütün toplamı HAK-İŞ’i oluşturuyor.  O yüzden HAK-İŞ’in başarısını Türkiye’nin başarısı, HAK-İŞ’in gücünü Türkiye’nin gücü olarak görüyoruz. HAK-İŞ’in aslında emek hareketinin gücü olduğuna inanıyoruz. Çünkü biz bu hareketin tam ortasında ve merkezindeyiz” dedi.

Öğretmenevleri konusunda sürdürülen mücadeleye de değinen Arslan, “Bugün öğretmenevlerinde örgütlü isek, sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. En iyi sözleşmeleri yapmak, en iyi hakları almak ve öğretmenevlerini geleceği taşımak konusunda sorumluluklarımız var” diye konuştu.

“Yeni Bir Döneme Giriyoruz”

HAK-İŞ’e bağlı sendikalara bağlı üyeleri yakından ilgilendiren yeni bir döneme girildiğini hatırlatan Arslan, “31 Ekim itibariyle yeni bir döneme giriyoruz. 31 Ekim’e kadar kanunda bir değişiklik olmazsa maalesef sendikalarımıza üye arkadaşlarımız kanun zoruyla başka sendikalara üye olmak zorunda kalacak” şeklinde konuştu.

“Asla Mücadeleden Vazgeçmeyeceğiz”

Düzenlemenin karşısında mücadeleye devam ettiklerini belirten Arslan, “Peki ne yapacağız? Yeniden mücadeleye başlayacağız. Yeni alanlar, yeni yollar açacağız. Aksi halde bu mücadeleyi terk edersek, birilerinin istediğini yapmış oluruz. Zorluklar olabilir, kaybettiğimiz, kazandığımız değerler olabilir. Mücadele hattını asla terk etmeyeceğiz ve asla geriye dönüp bakmayacağız. Başarabilmek için bu kararlılığı hep birlikte ortaya koyacağız” dedi.

Çalıştayda HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ve HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman bir konuşma gerçekleştirdi.

Programda  OLEYİS Sendikamızın Genel Başkanı Vedat Böke tarafından Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a hediye takdiminde bulunuldu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Mart 2020 11:34, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu