HAK-İŞ’TEN İDLİB ŞEHİTLERİ ANISINA FİDAN

05 Mart 2020 14:30, Haberler


HAK-İŞ’TEN İDLİB ŞEHİTLERİ ANISINA FİDAN


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kadın Komitesi üyeleriyle birlikte İdlib Şehitleri anısına düzenlenen Fidan Dikim Etkinliğine katıldı.

HAK-İŞ Kadın Komitesi Özgecan Aslan Hatıra Orman alanında 5 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcıları Eda Güner, Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Genel Başkanları, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın kadın komitesi başkan ve üyeleriyle birlikte İdlib’de şehit olan kahraman askerlerimiz için HAK-İŞ Kadın Komitesi Özgecan Aslan Hatıra Orman alanında fidan dikti.

Programda, İdlib’de şehit düşen askerlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimiz için Öz İnşaat İş Sendikamızın Genel Başkanı Zekeriya Koca tarafından Kur-an’ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Şehitlerimiz için dualar edildi.

Programda, İdlib’de şehit düşen askerlerimizin isimlerinin yer aldığı “Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” yazılı bir pankart açıldı.

“Şehitlerimizin Anısına Fidan”

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün bizim için anlamlı bir gün. HAK-İŞ Kadın Komitesi Özgecan Aslan Hatıra Ormanı projemiz 6. Yılına ulaştı. 2015 yılında diktiğimiz fidanlar bugün boy verdi. Bu orman öncelikle HAK-İŞ’li kadınlara emanet edildi. Bu ormana hep birlikte sahip çıkacağız. Bugün de bu ormanımıza yeni fidanlar dikerek yeni bir başlangıç yapıyoruz. Özgecan Aslan’ın nezdinde şiddete uğrayan ve hayatını kaybeden bütün kadınları rahmetle anıyorum” dedi.

“Şehit ve Gazilerimizi ve Yakınlarını Unutmayacağız”

27 Şubat’ta İdlib’de askerlerimizin şehit edildiği saldırıyı anımsatan Arslan, “İdlib’de hepimizin yüreğini yakan, derinden üzen, ocaklara ateş düşüren bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Saldırıdan dolayı kaybettiğimiz evlatlarımızın adına bugün fidanları toprakla buluşturuyoruz” diye konuştu.

İdlib’de yürütülen operasyonlarda son 1 ay içerisinde 51 askerimizi şehit verdiğimizi anlatan Arslan, “51 ocağa ateş düştü. Rabbim bu şehitlerin hürmetine milletimizi ve ülkemizi her türlü ihanetten korusun. Şehitlerimiz için dua ediyoruz. Şehitlerimizin isimlerini, bizlere bıraktıkları emanetleri hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu saldırılara karşı hiçbir evladımızı kaybetmediğimiz, hedeflere ulaştığımız başarıyı inşallah Rabbim bize nasip eder. Şehitlerimizi, gazilerimizi ve onların yakınlarını unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

“Diktiğimiz Fidanlar Ülkemizin Geleceği İçin Anlamlı”

Hayatlarının baharında gençlerin ülkemiz için canlarını feda ettiğini dile getiren Arslan, “Şehitlerimizin yakınlarını yalnız bırakmayalım. Bugün burada diktiğimiz fidanlar ülkemizin geleceği için bir anlam ifade ediyor. Şehitlerimizin anısına bugün burada diktiğimiz fidanları, Rabbim yeşertsin. Ülkemizin geleceği, gelecekteki mutluluğu ve huzuru için yeşertsin ve onlara can versin” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanlığı görevinin yanı sıra Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı mütevelli heyetinde görev aldığını belirten Arslan, “Toplantı için gittiğimiz her ilde toplantı öncesinde ya da sonrasında şehit ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Onlar sadece hatırlanmak istiyorlar. Evlerine gidip hal hatırlarının sorulmasını çok özlüyorlar. Sadece resmi günlerde değil her zaman onlarla dayanışma içerisinde olmalıyız” ifadelerini kullandı. Arslan, kadın komitesi üyelerinden şehit ailelerini ve yakınlarını ziyaret etmelerini, onları yalnız bırakmamalarını istedi.

“Türkiye’ye Örnek Bir Kadın Organizasyonu Gerçekleştiriyoruz”

6 Mart’ta 9. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması’nı kadın sendikacı liderlerle gerçekleştirerek bir mesaj vereceklerini dile getiren Arslan, “Kadın ve kadın sorunları HAK-İŞ’in en temel görevlerinden bir tanesidir. Türkiye’de ve dünyada kadın organizasyonları, kadın konusunda yaptıklarımız, ortaya koyduğumuz hedefler, kongrelerimizde ortaya koyduğumuz ilkeler, bu konudaki samimiyetimiz ve içtenliğimiz kadın konusunda Türkiye’nin en iyisi olduğumuzu gösteriyor. HAK-İŞ kadınları Türkiye’ye örnek bir kadın organizasyonu gerçekleştirmektedir. Bu organizasyonu daha da güçlendirerek, kadın konusunda daha güçlü adımlar atarak, daha güçlü duruşlar sergileyerek en iyi şekilde duruşumuzu ortaya koyacağız” sözlerine yer verdi.

“İdlib’de Şehit Olan Askerlerimiz İçin Fidan Dikiyoruz”

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, “2015 yılında 8 Mart’ta HAK-İŞ Kadın Komitesi Hatıra Ormanını hayata geçirmiştik. Cinayet sebebiyle vefat eden Özgecan Aslan kardeşimizin ruhuna ve onun nezdinde yaşamını yitiren tüm mağdur kadınlarımıza ithafen “Her Kadın Bir Fidandır” sloganıyla ağaç dikmiştik. Bugün de HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak teşkilatımızla birlikte İdlib’de şehit olan kahraman askerlerimiz için fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Rabbim onları şehadetine kabul etti, mekanlarını da cennet eylesin” dedi. 

Konuşmaların ardından 220 fidanın bugün fidan, yarın nefes olması, vatan savunmasında şehit düşen kahraman askerlerimizin anısı için, gelecek nesillere daha temiz bir çevre, daha temiz bir dünya bırakmak için fidanları toprakla buluşturduk.

05 Mart 2020 14:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu