ARSLAN, NAKSAN HOLDİNG’DE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

27 Şubat 2020 11:49, Haberler


ARSLAN, NAKSAN HOLDİNG’DE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 27 Şubat 2020 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı 3 Sendikamızın örgütlü olduğu TMSF yönetimindeki Naksan Holding’de 2 bin 500 üyemizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Naksan Holding’de örgütlü olan Öz İplik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Rafi Ay, Enerji-İş Sendikamızın Genel Başkanı Mahmut Altunsoy, Öz Petrol-İş Sendikamızın Genel Başkanı Kudret Örgel, Naksan Holding yöneticileri, işveren temsilcileri, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

İmza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün bizim için tarihi ve aynı zamanda mübarek bir gün. Regaib Kandilinde hayırlı bir iş yaparak toplu iş sözleşmesini imzalıyoruz” dedi.

“TMSF Mensuplarını Kutluyorum”

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in örgütlü olduğu TMSF yönetimine geçen işyerlerinde bir başarı hikayesiyle karşılaştıklarını belirten Arslan, başarı hikayesinin mimarları olan bütün TMSF mensuplarını kutluyorum” dedi.

“Sorumluluğumuzun Farkındayız”

TMSF’nin hayırlı ve zor bir iş yaptığını belirten Arslan, “Türkiye tarihinde yaşadığımız en ağır ihanetlerin mimarları tarafından ihanete uğramış tesisleri yeniden ayağa kaldırmak için büyük bir risk aldılar. Bugün geldiğimiz noktayı ülkemizin güvenliği ve ekonomisi açısından çok değerli ve anlamlı buluyoruz. Bağımsız Türk yargısı kararını verip sonuç neticeleninceye kadar burada TMSF ve bizler emanetçiyiz. Ülkemizin yerli ve milli bir tesisinin en iyi şekilde işletilmesi ve geleceğe hazırlanması sorumluluğumuz var. Biz de bu sorumluluğun farkındayız ve ortağıyız. Bu sorumluluğumuzun bir gereği olarak HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızla birlikte kısa bir zaman içerisinde önemli bir süreci burada başarıyla sonuçlandırarak bugün toplu iş sözleşmelerimizi imzaladık” diye konuştu.

“Fabrika Kapanmalarının Faturasını İşçiler Ödüyor”

Naksan Holding’de üretimin durma noktasına geldiği dönemleri anımsatan Arslan, “Bugün bu tesiste makinalar çalışıyorsa, üretim devam ediyorsa, ihracat yapabiliyorsak, bu bizim için çok önemlidir. Çünkü fabrikaların kapanmasının en büyük faturasını çalışanlar ödüyor. Bu fabrika kapanırsa, fabrikada üretim düşerse, fabrikada istediğimiz şekilde mesafe alamazsak, önce çalışanların geleceği tehdit altında olur. Bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesine koyduğumuz hükümlerle, ikramiye ve geçmişteki toplu sözleşmesi düzeninin dışındaki pek çok düzenlemeyle mevzuata ve yasalara uygun şekilde daha verimli bir çalışma sistemi oluşturacağız” dedi. 

“Bu Fabrika Bizim”

HAK-İŞ’in işçilerin sorunlarının yanı sıra, örgütlü olduğu işyerlerinin sorunlarıyla da yakından ilgili olduğunu belirten Arslan, “Örgütlü olduğumuz işletmelerin her sorunu bizi ilgilendiriyor. Bilançosu, ihracatı bizi ilgilendiriyor. Ülke içerisindeki pazarı, rekabet gücü, bizleri ilgilendiriyor. Çünkü bu fabrika bizim. Ekmeğimizi buradan kazanıyoruz ve geleceğimizi burada görüyoruz. Çoluk çocuğumuzun nafakasını buradan temin ediyoruz. İş güvencemizin sağlanması, kayıtlı sistemin içerisinde yer almamız, iş barışının ve huzurun sağlanması, aynı zamanda ülke ekonomisine ciddi anlamda katkılar sağlayacak bir tesiste yer almamız son derece değerli ve önemli. Ülkemiz zor bir dönemden geçerken, şirketlerimizi ayağa kaldırma konusunda ciddi bir çaba sarf ederken, toplu sözleşme ile elde ettiğimiz rakamları bir başlangıç olarak kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

Toplu iş sözleşmesiyle merdivenin birinci basamağına adım attıklarını dile getiren Arslan, “Onuncu basamağa gidene kadar belli bir mesafeye ihtiyacımız var. Önümüzdeki süreçlerde hem şirketimizin gelecek konusundaki olumlu gelişmeleri, ekonomik ve pazar anlamındaki gelişmeleri ve şartlarımız iyiye giderse biz yine TMSF Başkanımızın kapısını çalacağız” ifadelerini kullandı.

“Örgütlenmekten Korkmuyoruz”

HAK-İŞ’in işyerlerinde korkmadan örgütlenme çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Arslan, “Örgütlü yapıdan ve örgütlenmeden korkmuyoruz. Örgütlerin de bu milli yapıya uygun bir şekilde, milli yapının arzu ettiği istikamette olmaları işimizi kolaylaştırır. HAK-İŞ olarak bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Naksan Holding’i de sistemini bozmadan geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Şirketin imkanlarını artıracağız, bizim imkanlarımız da artacak. Bu şirket hepimize emanet. Bu şirketin sahipleri ne yaparsa yapsın, kim olursa olsun, bugün bu şirketi milli ekonomimiz için korumak ve geleceğe hazırlamak durumundayız. Bu noktada sorumluluklarımız büyük” dedi.

“Toplu İş Sözleşmesi 2 Bin 500 İşçiyi Kapsıyor”

Naksan Holding ile HAK-İŞ’e bağlı 3 sendika arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinin büyük bir başarıyla imzalanmasının çok önemli olduğunu söyleyen Arslan, “Bu şirketin bölgeye örnek bir şirket olarak devam etmesi bizim için çok önemli. Bütün bu durumları yan yana koyduğumuzda tarihi bir toplu iş sözleşmesine de imza atmış oluyoruz. 2 bin 500 civarında arkadaşımızın çalıştığı ve 2 bin 200’ün üzerinde arkadaşımızın toplu sözleşmeden yararlanacağı, bir toplu iş sözleşmesini 3 yıllık süreyle imzalıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Naksan Holding grubunu 3,5 yıl önce 1,3 milyar lira ciroyla devraldıklarını kaydederek, “Naksan Holding’i devraldığımızda faaliyet durmuştu. Bugün grubun cirosu 2,46 milyar lira seviyesine kadar ulaştı. Naksan Grubu bu süreçte aktif olarak 12 milyar lira seviyesine kadar ulaştı. Yaklaşık yüzde 41 seviyesinde aktif olarak büyüme gerçekleştirdi” dedi.

“HAK-İŞ İle İşbirliğinden Çok Memnun Kaldık”

Halı sektöründeki ilk sendikal anlaşmayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Gülal, “Bugün çok hayırlı bir iş yapıyoruz. HAK-İŞ Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’ın teşrifleriyle önemli bir toplu iş sözleşmesini imzalıyoruz. Biz bu işbirliğinden son derece memnun kaldık. İşçilerin hakları aynı zamanda bizim haklarımızdır. İşçilerimiz var olduğu sürece bu işletmeler var olacaktır. Biz bu işbirliğini önümüzdeki süreçte de büyüterek devam ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Toplu iş sözleşmesi töreni öncesinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konfederasyonumuza bağlı 3 sendikamızın genel başkanı ile birlikte TMSF Başkanı Muhiddin Gülal’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan beraberindeki heyetle birlikte Royal Halı fabrikasını gezerek fabrikanın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

27 Şubat 2020 11:49, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu