ARSLAN, ERCİYES ANADOLU HOLDİNG TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÖRENİNE KATILDI

13 Şubat 2020 17:31, Haberler


ARSLAN, ERCİYES ANADOLU HOLDİNG TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Şubat 2020 tarihinde Kayseri Erciyes Anadolu Holding ile Konfederasyonumuza bağlı Özçelik-İş Sendikası, Öz Ağaç-İş Sendikası, Öz İplik-İş Sendikası, Öz Taşıma-İş Sendikası ve Enerji-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Baki Ertekin, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay ve Enerji-İş Genel Başkanı Mahmut Altunsoy ile Konfederasyonumuza bağlı sendikaların şube başkanları ve işyeri sendika temsilcileri ile Erciyes Anadolu Holding’e bağlı bütün şirketlerin genel müdür ve yöneticileri katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan 10 bine yakın çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşme töreninin başarıyla sonuçlandığından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün burada olmak, bu güzelliği birlikte paylaşmak ve bu toplu iş sözleşmesini imzalamak bizim için gerçekten çok değerli” dedi.

Erciyes Anadolu Holding ile yürütülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin hem işveren hem de çalışanlar açısından olumlu geçtiğini söyleyen Arslan, “Bugün burada toplu iş sözleşmesi imzalayacağımız Erciyes Anadolu Holding’in, yaklaşık 10 bine yakın çalışanının, holdingi sektöründe ve iş kolunda en yükseklere taşıma gayreti bizim için ücretlerimiz kadar önemli” diye konuştu.

“Ekmeğimiz, Aşımız ve Ücretlerimiz Artacak”

Arslan, “Bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle ekmeğimiz, aşımız ve ücretlerimiz artacak. Geleceğini bu şirkette gören, bu şirketten emekli olma hayali kuran arkadaşlarımızın geleceklerini burada aramaları ve devam etmeleri bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

“Erciyes Anadolu Holding’in Geleceği Bizim Geleceğimiz Kadar Önemli”

Kayseri’nin sanayileşme anlamında İç Anadolu’nun en güçlü illerinden birisi olduğunu söyleyen Arslan, “Şirketimizin üretiminin artırması, istihdamını tüm zorluklara rağmen azaltmaması, işçilerin iş akitlerini feshederek küçülmeye gitmemesi, yeni hedefler koyması bizim için toplu sözleşme kadar değerli ve önemli. Burada hep beraber büyüyeceğiz, şirketimiz büyüyecek, biz büyüyeceğiz, güçleneceğiz, ekonomik yönden güçleneceğiz. Erciyes Anadolu Holding’in geleceği bizim geleceğimiz kadar önemli. Bütün zorluklara rağmen ayakta kalmak, şirketi geleceğe umutla bakan insanların çalıştığı bir şirket haline getirmeyi çok önemsiyoruz. Bunun daha iyisini yapma konusunda bizler de destek ve katkı vereceğiz” dedi.

“Çok Kısa Bir Süre İçerisinde Uzlaştık”

Arslan, “İmzaladığımız toplu iş sözleşmesinin şirketimize, sendikalarımıza, HAK-İŞ’e, Kayserimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Müzakereleri yürüten tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, “HAK-İŞ Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’ı ve sendikalarımızın Genel Başkanlarını burada ağırlamaktan dolayı son derece mutluyum. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin açılış toplantısını da birlikte yapmıştık. Allah nasip etti ve çok kısa bir süre içerisinde uzlaştık” dedi.

Alpaslan, “Erciyes Anadolu Holding’de farklı farklı işler yapmamıza rağmen tek bir amaç için çalışıyoruz. Geçiş döneminde bizlere emanet olan bu kurumu almış olduğumuz noktadan çok daha iyi bir yere getirmek ve hiçbir arkadaşımızda gelecek kaygısı oluşturmayacak kadar işleri iyi şekilde sevk ve idare etmek için çaba gösteriyoruz. İmzalanan toplu iş sözleşmesinin tüm taraflar için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

13 Şubat 2020 17:31, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu