İŞYERLERİNDE ‘ÇOCUK BAKIMEVİ’ İÇİN 50 BİN İMZA

13 Ocak 2020 16:41, Komite Etkinlikleri


İŞYERLERİNDE ‘ÇOCUK BAKIMEVİ’ İÇİN 50 BİN İMZA


HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, “Çalışan Kadınlar İçin Çocuk Bakım Evi İstiyoruz” temasıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan 50 bin imzanın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na teslim toplantısına katıldı.

Çalışan kadınların iş, aile ve yaşam dengesinin sağlanarak iş veriminin yükseltilmesi için işyerlerinde çocuk bakım evi talebini içeren 50 bin imza HAK-İŞ Kadın Komite Başkanı Fatma Zengin, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Kadın Komite Başkan Yardımcıları tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu’na teslim edildi.

İmza tesliminde yapılan açıklamada, “Çalışma hayatındaki kadının karşılaştığı zorlukların başında, annenin olmadığı saatlerde çocuğun bakımı kaygısı yer almaktadır. Bu durum çalışan kadınların performansını olumsuz yönde etkilemektedir. Aynı zamanda iş hayatına girmeleri ya da geri dönmelerindeki en büyük etkenlerden de biridir. Çalışan kadınların iş, aile ve yaşam dengesini sağlayarak iş verimini yükseltebilmeleri için işyerlerinde çocuk bakım odalarının oluşturulmasını ve denetimi Bakanlık tarafından yapılan bakım evlerinin zorunlu olmasını istiyoruz. Bu amaçla topladığımız 50 bin imzayı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne teslim ettik. Bakanlıkça gerekli çalışmanın başlatılacağını düşünüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Belirli sayıda kadının çalıştığı işyerlerine kreş şartı getirilmiş olmasına karşın, uygulamada sorunlar yaşandığına dikkat çekilerek, “Var olan kreş ve bakım evleri ihtiyacı karşılamaktan çok uzaktır. Sunulan kreş hizmetlerinin saatleri sınırlıdır ve bu durum çalışan anneleri mesai saatleri içerisinde seçeneksiz bırakmaktadır. Denetimi Bakanlık tarafından yapılacak bakım evlerinin zorunlu olmasını, kadınların iş veriminin ve kuruma bağlılığının arttırılması ve çocukların fiziksel, zihinsel, psiko-sosyal gelişimsel süreçlerini tamamlayabilmeleri açısından önemli görüyoruz. İşyerlerinde çocuk bakım evlerinin oluşturulması iş hayatının kolaylaştırılması ve aile bütünlüğü açısından gereklidir” denildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Ocak 2020 16:41, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu