ARSLAN NİJERYA’DA ITUC-AFRİKA 4. GENEL KURULUNA KATILDI

21 Kasım 2019 10:37, Haberler


ARSLAN NİJERYA’DA ITUC-AFRİKA 4. GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20 Kasım 2019 tarihinde Nijerya’nın Başkenti Abuja’da “Birleş ve Farklılığı Yarat” temasıyla gerçekleştirilen ITUC-Afrika 4. Genel Kuruluna katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ITUC-Afrika’nın sendikal harekette önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Afrika sendikal hareketlerinin en önemlileri arasında yer alan ITUC-Afrika’nın öneminin ve ağırlığının farkındayız” diye konuştu.

HAK-İŞ ile Nijerya İşçi Konfederasyonu (NLC) ilişkilerinin hızlı ama aynı zamanda samimi bir şekilde ilerlediğini dile getiren Arslan, “HAK-İŞ ile Nijerya İşçi Konfederasyonu arasında hızlı ama aynı zamanda samimi ilişkiler kurduk. İlişkilerimizi gün geçtikçe güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi. 

Nijerya'daki sendikal hareketi yakından takip ettiklerini belirten Arslan, “Karşılıklı ziyaretler, çeşitli programlar ve projeler düzenleyeceğiz” sözlerine yer verdi.

ITUC ve NLC Genel Başkanı Ayuba Wabba ise "HAK-İŞ ile güçlü ve güzel bir ilişkimiz var. Ne zaman dayanışmaya çağırsak hemen geliyorlar. Bugüne kadar çok güzel işler yaptık onlarla ve yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Arslan, genel kurul kapsamında NLC Genel Başkanı Ayuba Wabba ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Kasım 2019 10:37, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu