ARSLAN, “KUDÜS’Ü VE FİLİSTİN’İ UNUTAMAYIZ”

13 Kasım 2019 17:51, Haberler


ARSLAN, “KUDÜS’Ü VE FİLİSTİN’İ UNUTAMAYIZ”

ARSLAN, KUDÜS İÇİN AYAKTAYIZ FİLİSTİN İÇİN BURADAYIZ KONYA PROGRAMINA KATILDI


HAK-İŞ Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan, 13 Kasım 2019 tarihinde Konya’da HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Komitesi tarafından düzenlenen “Kudüs İçin Ayaktayız Filistin İçin Buradayız” programına katıldı.

Toplantıya HAK-İŞ Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Fayed Mustafa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Uzbaş, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanvekili Faruk Ulular, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Konya İl Başkan Vacit Sır, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Program tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın ardından Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Kurrâ Hafız İbrahim Üren tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

“Kudüs Bizim Davamızdır”

HAK-İŞ Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan, “Ne zaman bir Mescid-i Aksa, Kudüs toplantısı yapılsa bilin ki çok fazla yerden ses gelir. İnanıyorum ki bu toplantı da Kudüs için, Mescid-i Aksa için, Filistin davası için çok ses getirecektir. Burası Konya. Buradan çıkan ses, buradan haykıranların sesi biliyorum ki Tel Aviv’deki siyonist yönetimi çok rahatsız edecektir. HAK-İŞ bizim davamız olduğu gibi Kudüs de bizim davamızdır” dedi.

“Yeryüzünün Bütün Mazlumlarına Borçluyuz”

HAK-İŞ’in diğer konfederasyonlardan farklı yönleri olduğunu vurgulayan Arslan, “Kudüs konusunda bizim tarihsel bir sorumluluğumuz var. Kudüs inancımızın gereği bizim ilk kıblemizdir. İnançlarımızın gereği sorumluluklarımız var. Biz sivil toplum örgütüyüz, işçi örgütüyüz, insan hakları anlamında da sorumluluklarımız var. HAK-İŞ ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarına karşı borçludur. Dolayısıyla bizler sadece Kudüs ve Filistin’in değil, yeryüzünün bütün coğrafyalarındaki mazlumlarla beraber olmak zorundayız. HAK-İŞ’i farklı kılan budur” şeklinde konuştu.

“Kudüs’ü ve Filistin’i Unutamayız”

Kudüs ve Filistin konusunda her bireye görev düştüğünü söyleyen Arslan, “Bizim için önemli olan bizler ne yapıyoruz ve neler yapmalıyız? Bizim sorumluluğumuz bu noktada başlıyor. O yüzden HAK-İŞ olarak bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz “Kudüs İçin Hep Birlikte” organizasyonunu düzenledik. Filistin mücadelesine destek olmaya ve katkı vermeye devam edeceğiz. Bu bizim sorumluluğumuzun gereğidir. İmkânlarımız ve şartlarımız ne olursa olsun, Kudüs’ü ve Filistin’i unutamayız. Rabbimizin etrafını mübarek kıldığı Mescid-i Aksa’dan uzak kalamayız” ifadelerine kullandı.

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, ülke olarak çok zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, “İsrail zulmü karşısında Türkiye’nin Filistin’e verdiği destek bizim için çok büyük anlamlar ifade ediyor. HAK-İŞ’in ulusal ve uluslararası platformlarda her zaman Filistin davasını savunmasından dolayı Filistin halkı olarak her zaman gurur duyuyoruz” dedi.

“Kudüs İçin Hep Birlikte”

HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “HAK-İŞ Konfederasyonu Kudüs Komitesi’nin Kudüs ve Mescid-i Aksa duyarlılığını toplumun tüm kesimlerinde yükseltmek için başlattığı Kudüs programlarının üçüncüsünü Konya’da gerçekleştiriyoruz. Manisa ilinde başlayıp Trabzon ilindeki programla sürdürdüğümüz Kudüs yürüyüşümüzü, tarihi kentimiz olan Konya’da devam ettiriyoruz.  Geçtiğimiz ay, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun 44. Kuruluş yıldönümünde Ankara’da “Kudüs İçin El Ele, Hep Birlikte” diyerek, kapsamlı bir Uluslararası Kudüs Konferansı düzenledik” dedi.

Tanrıverdi, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Komitesi olarak Konya’da düzenlenen program ile anlamlı bir etkinliğe daha imza attıklarını söyledi.

“Programımızın Hayırlı Olmasını Diliyorum”

HAK-İŞ Konya İl Başkan Vacit Sır, “Programı Konya’da yaptıkları için başta Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan’a, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi’ye ve tüm komite üyelerine teşekkür ediyorum. Bu program vesilesiyle, Kudüs ve Filistin’le ilgili sorumluluklarımızın ve yapacaklarımızın yeniden gözden geçirileceğine inanıyor, programımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Bozbaş, katılımcılara Kudüs’ün tarihi hakkında bilgiler verdi.

Program hediyeleşmenin ardından aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

13 Kasım 2019 17:51, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu