HAK-İŞ’TEN “DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE HEDEFİNE TAM DESTEK”

11 Kasım 2019 14:01, Haberler


HAK-İŞ’TEN “DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE HEDEFİNE TAM DESTEK”

FİDAN DİKME KAMPANYASINA 81 İLDE TAM DESTEK VERDİK


HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Orman Genel Müdürlüğü tarafından “Daha Yeşil Bir Türkiye” hedefiyle ve “Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla başlatılan, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine, 21 sendikamız, 81 il başkanlığımız ve 700 bini aşkın üyemizle tam destek verdik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, 11 Kasım 2019 tarihinde Ankara Batıkent’te ve eş zamanlı olarak tüm Türkiye’de, 81 ilde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri düzeyinde katılarak kampanyaya tam destek verdik. Milyonlarca fidanın bugün fidan, yarın nefes olması için, gelecek nesillere daha temiz bir çevre, daha temiz bir dünya bırakmak için fidanları toprakla buluşturduk.

“Hedefimiz Zümrüt Yeşili Bir Türkiye Fotoğrafı Ortaya Çıkarmak”

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 vilayette 2023 ayrı noktada, aynı anda, saat 11.11’de, toplam 11 milyon fidan ve ağacın, “geleceğe nefes” olması ümidiyle toprakla buluşturulduğunu, hedeflerinin zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

“Geleceğe Nefes” seferberliğinin hedefleri aşarak dünyaya örnek olacak bir kampanyaya dönüştüğünü dile getiren Erdoğan, Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin kampanyayı Çorum’dan takip ederek, kayıtlara geçireceklerini açıkladı.

11 Kasım’ın “Millî Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararını geçtiğimiz hafta imzaladığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bundan sonra her yıl milletimiz, takvimler 11 Kasım’ı ve saatler 11.11’i gösterdiğinde, fidan dikmek üzere belirlenen alanlarda olacaktır. Dikilen her bir fidan, her bir ağaç geleceğe bırakılmış büyük bir mirastır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarının ardından sahneye çıkarak kendisine eşlik eden çocuklarla birlikte "Tohumlar fidana" şarkısını seslendirdi.

Programda tanıtım filminin gösteriminin ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bulunduğu Şırnak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un bulunduğu Sinop, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın bulunduğu Aksaray, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bulunduğu Antalya ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın bulunduğu Konya’da bulunan fidan dikim alanlarına canlı bağlantılar gerçekleştirildi.

“Büyük HAK-İŞ Ailesi Olarak Kampanyaya Tam Destek Verdik”

HAK-İŞ teşkilatıyla birlikte fidan dikimi gerçekleştirdikten sonra kampanyayı değerlendiren Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Orman Genel Müdürlüğü tarafından “Daha Yeşil Bir Türkiye” hedefiyle ve “Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla başlatılan, fidan dikim kampanyasına Türkiye genelinde büyük HAK-İŞ ailesi olarak, 21 sendikamız, 81 il başkanlığımız ve 700 bini aşkın üyemiz ile tam destek verdik. HAK-İŞ olarak çölleşme ve kuraklık ile ulusal ve küresel düzeyde mücadele ediyor, ekolojik dengenin korunması amacıyla ağaçlandırmaya son derece önem veriyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak çevrenin korunmasını en büyük ve ertelenemez insani sorumluluklarımız arasında görüyor, küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı bilinçlenmenin önemine her fırsatta dikkat çekiyoruz” dedi.

Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli katıldı.

11 Kasım 2019 14:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu