DEĞİRMENCİ, ARNAVUTLUK KSSH KONGRESİNE KATILDI

09 Kasım 2019 10:20, Haberler


DEĞİRMENCİ, ARNAVUTLUK KSSH KONGRESİNE KATILDI

Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, 9 Kasım 2019 tarihinde  Tiran’da yapılan Arnavutluk KSSH Konfederasyonun 6. Kongresine HAK-İŞ’i temsilen katıldı.

Değirmenci, kongrede yaptığı konuşmada,  Arnavutluk Sendikalar Konfederasyonu'nun (KSSH) 6. Kongresinin başarılı geçmesi dileğinde bulundu. Değirmenci, "Bu güzel ülkeye ve çalışanlarına, Türkiye’den başta Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Yönetim Kurulu üyeleri ve tüm emekçilerimizin selamlarını ve başarı dileklerini getirdim" dedi. 

Değirmenci, Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in Türkiye ve küresel emek hareketindeki yeri ve önemine ilişkin bilgiler verdi. 

"Türkiye Taşeron Konusunda Tarihi Bir Başarıya İmza Attı"

Değirmenci, "HAK-İŞ, kamuda çalışan 1 milyona yakın taşeron işçinin, kadro almasını sağlayarak, taşeron sorununun çözülmesine öncü bir katkı sağlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz, neo-liberal dayatmalara karşı bir meydan okuma ortaya koyarak, taşeron sistemini sonlandırmış ve bu konuda tarihi bir başarıya imza atmıştır" dedi. 

"Barış Pınarı Harekâtı Başarıyla Sonuçlandı" 

Türkiye'nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatına ilişkin bilgiler de veren Değirmenci, "Türkiye, BM ve uluslararası bir kısım sözleşmelerden doğan haklarını kullanarak sınır ötesi operasyon yapmıştır. Bu bir işgal değildi, savaş da değildi. Türkiye'nin sınırındaki terör organizasyonlarını ortadan kaldırmak ve Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını önlemek, özellikle ülkemizde misafir ettiğimiz göçmenlerin kendi topraklarına gitmelerini sağlamak için yapmış olduğu bir harekattır. Bunu böyle görmek gerekiyor. Harekatın başarıyla sonuçlandığını sizlere bildirmek isterim" diye konuştu.  

"Küresel Emek Dayanışmasına Büyük Önem Atfediyoruz"

HAK-İŞ'in küresel emek dayanışmasına büyük önem atfettiğini söyleyen Değirmenci,  "Bütün dünyada, neo-liberal politikaların etkisiyle sendikalaşmaya ve örgütlenmeye karşı bir direnç oluştuğunu görüyoruz. Yüksek teknolojilerin kullanıldığı dijital ekonomi, emek hareketini zorlamaktadır. Bu kuşatmaya karşı emek hareketleri olarak uluslararası dayanışma ve yeni örgütlenme stratejileri ile başa çıkabiliriz. Konfederasyonumuz, aralarında KSSH’nin de olduğu çok sayıda Avrupalı, Asyalı ve Afrikalı sendika ile işbirliği anlaşmaları imzalamıştır. Bu anlaşma çerçevesinde KSSH ile çok verimli ve değerli projeler yürüttük. Çünkü; ortak sorunların çözümü, bilgi ve deneyim paylaşımdan geçmektedir" diye konuştu.  

"HAK-İŞ ile KSSH Arasındaki İşbirliğinin Artarak Devam Etmesini Arzuluyoruz"

Türkiye genelinde 3 milyonu aşkın Arnavut asıllı Türk vatandaşının yaşadığının  tahmin edildiğini ifade eden Değirmenci, "Türkiye'de yaşayan Arnavutlar ve iki toplum arasındaki yoğun tarihi ve kültürel ilişkiler, iki ülke arasında ilişkilerin güçlenmesini sağlamıştır. Bizler de sendika olarak bu ilişkilerin geliştirilmesi konusunda birer köprü oluşturuyoruz. 

Bu durumda HAK-İŞ ile KSSH arasındaki işbirliğinin artarak devam etmesini arzuluyoruz. ITUC çatısı altında birlikte hareket ederek, daha güçlü sendikal yapılar kurarak işçilerimizin taleplerine daha iyi cevap verebiliriz" dedi. 

Değirmenci, KSSH ’nin önümüzdeki dönemde daha da büyüyerek ve güçlenerek Arnavutluk politik, sosyal ve ekonomik hayatını etkileyeceği yönündeki samimi inancını belirterek, seçilecek yeni yönetime başarılar dileğinde bulundu.  


HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Kasım 2019 10:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu